abc.lv skaitļos

Lietotāji online61
Aktīvie uzņēmumi25223
Nozares raksti1280
Ekspertu atbildes3041
Kā atjaunot vecas mēbeles? : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Kā atjaunot vecas mēbeles?

Kā atjaunot vecas mēbeles?
Nereti gadās, ka mājās ir vecas mēbeles, kas neiederas jaunajā interjerā, taču izmest tās vēlmes nav. Pateicoties nelielai apstrādei, tās varētu pat atsvaidzināt mājokļa jauno kopskatu un perfekti iederēties interjerā. Piedāvājam smelties idejas tam, kā mājas apstākļos varētu restaurēt virtuves mēbeļu komplektu.





Nepieciešamie materiāli:
* Šķīdinātājs
* Respirators
* Aizsargbrilles
* Ota
* Vienreizējās lietošanas gumijas cimdi
* Maskēšanas lente
* Plakanais skrūvgriezis
* Gumijas āmurs
* Aerosola krāsa
* Kodne
* Smilšpapīrs
* Šķēres
* Drāna, piemēram, no veca T-krekla

Piedāvājam apskatīt, kā tiek restaurēts krēsls. Pirms darba uzsākšanas to nepieciešams izjaukt un kārtīgi iztīrīt katras detaļas virsmu. Tas atvieglos turpmākos procesus, piemēram, kad detaļas būs nepieciešams apstrādāt ar kodni un krāsot. Atdalītas tās nesmērēsies.





 

Banner 280x280

Ar otas palīdzību katru detaļu noklāj ar šķīdinātāju, redzēsi kā vecā krāsa nodrūp no krēsla virsmas. Darbojoties ar šķīdinātāju, ir jārīkojas ļoti uzmanīgi, lai tas nenokļūst uz ādas. Ir jāpasargā sevi no ķīmiskiem apdegumiem. Šķīdinātāja tvaiki ir ļoti spēcīgi, tādēļ vēlams darboties respiratorā. Izmantojot smilšpapīru, noslīpē detaļu virsmu, lai tā kļūtu pēc iespējas gludāka. Ja tev ir slīpmašīna, vari izmantot arī to. Tas būs daudz vieglāk.











Pēc visu detaļu noslīpēšanas, ķeries klāt pie to mazgāšanas, lai tiktu vaļā no putekļiem. Spainī sajauc siltu ūdeni ar etiķi attiecībā 50:50. Mazgāšanai vari izmantot papīra dvieļus vai lupatu. Pēcāk ļauj kokam kārtīgi izžūt. Pēc kārtīgas izžūšanas koks labi uzsūks kodni un krāsu.





Ar maskēšanas lenti nosedz tās detaļas, kuras nepārklāsi ar kodni. Pēcāk ar auduma gabalu uzklāj plānu kodnes kārtu un noslauki ar sausu lupatu. Vari uzklāt tikai vienu kodnes kārtu, var arī vairāk. Vienai kārtai jāžūst aptuveni 2 – 4 stundas. Kad pēdējā kodnes kārta ir pilnīgi izžuvusi, noņem maskēšanas lenti no tām vietām, kuras plāno krāso turpmāk. Savukārt vietas, kuras neplāno krāsot, atkal nosedz ar maskēšanas lenti.



Lai nokrāsotu vienu krēslu tev nepieciešami divi aerosola krāsas baloniņi un smilšpapīrs ar abrazivitāti 300. Baloniņus ļoti labi sakrati – tā, lai varētu dzirdēt bumbiņu klaboņu iekšā. Krāsu smidzini  20 – 30 cm attālumā no virsmas. Sākotnēji uzklāj plānu kārtu un ļauj tai žūt apmēram stundu. Pēcāk ar smilšpapīru noslīpē un uzklāj vēl vienu krāsas kārtu. Atkārto krāsošanu un slīpēšanu tik ilgi, kamēr sasniegts vēlamais rezultāts. Šajā gadījumā uzklātas 4 krāsas kārtas. Svarīgi – neslīpē pēdējo krāsas kārtu. Kad pēdējā krāsas kārta ir kārtīgi nožuvusi, noņem maskēšanas lenti.

Lai aizdarītu spraugas vai kādus citus defektus un nostiprinātu konstrukciju, vari izmantot dažādus mēbeļu hermētiķus. Uzklāj plānu tā kārtu uz krēsla detaļām, nogaidi divas stundas, kamēr izžūs. Ar smilšpapīra palīdzību viegli nopulē to. Kopumā uzklāj 3 kārtas. Pēdējo kārtu neslīpē.


Procesa noslēgumā nepieciešams visas krēsla detaļas saskrūvēt kopā, šim nolūkam izmanto skrūvgriezi un gumijas āmuru, tas palīdzēs izvairīties no koka elementu sabojāšanas.














Šādi izskatās restaurētais virtuves mēbeļu komplekts. Atjaunojot galdu, jāveic identiskas darbības. Visas darbības veicot, velc gumijas cimdus!








Informācijas avots: www.sdelay.tv

Foto: www.sdelay.tv
 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Uzņēmumi, saistīti ar raksta tematiku nozarē "Krāsas, lakas, līmes, ķīmija":