abc.lv skaitļos

Lietotāji online111
Aktīvie uzņēmumi25213
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
"Vienotība": NĪN maksājumi jāiesaldē līdz jaunas NĪN aprēķina metodikas izstrādei : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

"Vienotība": NĪN maksājumi jāiesaldē līdz jaunas NĪN aprēķina metodikas izstrādei

"Vienotība": NĪN maksājumi jāiesaldē līdz jaunas NĪN aprēķina metodikas izstrādei

Rīga, 27.marts, LETA. Nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) maksājumu apmērs iedzīvotājiem ir jāiesaldē 2013.gada līmenī līdz brīdim, kamēr tiek izstrādāta un ieviesta jauna, līdzsvarota un samērīga NĪN aprēķina metodika, nepieļaujot turpmāku NĪN pieaugumu, uzskata partijas "Vienotība" valde.

"Vienotības" valde norāda, ka šī brīža NĪN maksājumi lielai daļai iedzīvotāju ir nesamērīgi liels slogs, taču nodoklis par mājokli nedrīkst kļūt par maksājumu, kas dzen izmisumā lielāko daļu sabiedrības. Neizpratni un neapmierinātību sabiedrībā rada arī šobrīd necaurskatāmā nodokļa aprēķina formula un vienotas atlaižu piemērošanas politikas trūkums.

Partijas ieskatā Finanšu ministrijai nekavējoties jāmeklē risinājumi, lai pilnveidotu šī brīža nodokļa aprēķināšanas metodiku, padarot NĪN maksājumus samērīgus un atbilstošus īpašumu reālajai vērtībai un iedzīvotāju maksātspējai.

Banner 280x280

Šodien plkst.18 pie Saeimas notiks tautas sapulce par NĪN atcelšanu vienīgajam mājoklim Latvijā, aģentūru LETA informēja sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv".

Lai gan portālā "Manabalss.lv" 13 000 Latvijas iedzīvotāju parakstījuši iniciatīvu "Par nekustamā īpašuma atcelšanu vienīgajam īpašumam", politiķi un ierēdņi pašvaldībās un valsts institūcijās to nav ņēmuši vērā un vēl arvien nav atrisinājuši īpašumu konfiscējošo nekustamā īpašuma nodokļa taisnīgu regulējumu, uzsvēra iniciatīvas pārstāvji.

Jautājumā par izmaiņām NĪN regulējumā ir izskanējuši dažādi ierosinājumi, taču lielākoties iesaistītās puses par tiem nav spējušas vienoties. No līdz šim pārcilātajiem variantiem Finanšu ministrijas darba grupā neviens neliekas gana labs un atbalstāms, izteicies ministrijas valsts sekretāres vietnieks nodokļu, muitas un grāmatvedības lietās Ilmārs Šņucins.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai