abc.lv skaitļos

Lietotāji online85
Aktīvie uzņēmumi25214
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
VNĪ nākamgad valsts uzdevumā turpinās vairāku Latvijai nozīmīgu kultūras objektu attīstību : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

VNĪ nākamgad valsts uzdevumā turpinās vairāku Latvijai nozīmīgu kultūras objektu attīstību

VNĪ nākamgad valsts uzdevumā turpinās vairāku Latvijai nozīmīgu kultūras objektu attīstību

Rīga, 17.okt., LETA. VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) 2018.gadā valsts uzdevumā turpinās vairāku Latvijai nozīmīgu kultūras objektu attīstību, kuru finansēšanai Saeimā izskatīšanai iesniegtajā nākamā gada budžeta likumprojektā paredzēti 19,4 miljoni eiro, aģentūru LETA informēja VNĪ.

Lielākā valsts dotācijas daļa - 12,8 miljonu eiro apmērā - plānota Muzeju krātuvju kompleksa būvniecībai Pulka ielā 8, Rīgā (attīstības 1.posma - būvniecības 1.kārtas muzeju krātuvju korpusa un komunikāciju izbūvei).

Projekts paredz vienuviet izbūvēt vairāk nekā 30 000 kvadrātmetru platības Latvijas Nacionālā vēstures muzeja, Rakstniecības un mūzikas muzeja, Latvijas Nacionālo mākslas muzeja un Latvijas Kultūras akadēmijas Rīgas Kino muzeja krājumu izvietošanai un darbam ar krājumu mākslas priekšmetiem. Muzeju krātuvju komplekss ir Ziemeļeiropā unikāla būve, atbilstoši muzeju glabātuvju prasībām te nepieciešams nodrošināt telpas restaurācijai, telpas ar īpašu mikroklimatu, norādīja VNĪ.

Kopējais plānotais projekta budžets ir 25,7 miljoni eiro, būvdarbus veic pilnsabiedrība "Rere Meistari 1". Šobrīd tiek izbūvētas krātuvju pazemes komunikācijas un notiek būvniecības darbi pamatu un pirmā stāva līmenī. Projekta plānotais beigu termiņš ir 2019.gada aprīlis.

Banner 280x280

VNĪ 2018.gada budžeta projektā paredzēta arī 3,7 miljonu eiro valsts dotācija Jaunā Rīgas teātra (JRT) ēku kompleksa Lāčplēša ielā 25, Rīgā, rekonstrukcijai. 2017.gada augustā JRT pārcēlās uz pagaidu mājvietu VNĪ pārbūvētajā Tabakas fabrikas ēkā, Rīgā, Miera ielā 58A. Lāčplēša ielas 25 rekonstrukcijas projekta autori PS "Zaigas Gailes birojs un partneri " līdzās teātra kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanai iecerējuši arī fundamentālus pārveidojumus pašreizējās ēkas ieejas, pagalmu, skatītāju, kā arī mēģinājuma zāļu funkcionālajos risinājumos.

Projekta kopējās izmaksas plānotas 19 miljonu eiro apmērā. Rekonstruēto JRT ēku plānots pabeigt 2021.gadā. Pirmajā būvdarbu iepirkuma kārtā kvalificējušies seši pretendenti.

Dotāciju 2,9 miljonu eiro apmērā VNĪ 2018.gadā plānojis Rīgas pils Konventa (Kastelas) restaurācijai un pārbūvei (būvniecības 2.kārtai) Pils laukumā 3, Rīgā, Latvijas Nacionālā vēstures muzeja (LNVM) vajadzībām.

Otrās kārtas ietvaros plānots atjaunot un restaurēt Rīgas pils Konventa daļu 11 000 kvadrātmetru platībā, kas ietver pagrabstāvu, piecus stāvus un bēniņus. Projektā paredzēta arī Horna bastiona un Kastelai piegulošās teritorijas rekonstrukcija un pagalma labiekārtošana. Šobrīd pirms Rīgas pils 2.kārtas restaurācijas un rekonstrukcijas Horna bastionā un Konventa (Kastelas) daļā sākti mākslinieciskās izpētes un arheoloģijas darbi. Būvprojekta autors ir pilnsabiedrība "Rīgas Pils Kastelas projekts", otrās kārtas projekta kopējās izmaksas ir 19,2 miljoni eiro.

Kopumā VNĪ šobrīd īsteno 32 nozīmīgus attīstības projektus ar kopējo finansējumu 135 miljonu eiro apmērā. Starp tiem ir arī biroja ēkas pielāgošana Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vajadzībām Citadeles ielā 1, Rīgā, Prokuratūras iestāžu izvietošanas optimizācijas projekti Aspazijas bulvārī 7 un Kalnciema ielā 14, Rīgā, Rakstniecības un mūzikas muzeja rekonstrukcija Pils laukumā 2, Rīgā, Latvijas Okupācijas muzeja rekonstrukcijas projekts un citi.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai