abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
"Rīgas gaisma" plāno izbūvēt apgaismojumu Krustpils ielā, Jaunciema gatvē un Maskavas ielā : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

"Rīgas gaisma" plāno izbūvēt apgaismojumu Krustpils ielā, Jaunciema gatvē un Maskavas ielā

"Rīgas gaisma" plāno izbūvēt apgaismojumu Krustpils ielā, Jaunciema gatvē un Maskavas ielā

Rīga, 21.marts, LETA. Pašvaldības aģentūra "Rīgas gaisma" līdz 2019.gadam plāno izbūvēt apgaismojumu Krustpils ielā, Jaunciema gatvē un Maskavas ielā, liecina Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas šodien apstiprinātā "Rīgas gaismas" vidēja termiņa darbības stratēģija 2017.-2019.gadam.

"Rīgas gaisma" paredz, ka galvenie tās darbības virzieni būs gaismekļu skaita palielināšana, kas izpaudīsies gan kā jaunu ielu apgaismojuma līniju būvniecība līdz šim neapgaismotajās ielās, ielu posmos un publiskās atpūtas zonās - parkos, skvēros, gan kā apgaismojuma uzlabošana līdz šim nepietiekami apgaismotajās zonās.

Aģentūras prioritāte ir ielu apgaismojuma izbūve līdz šim neapgaismotajās ielās, kurās kursē sabiedriskais transports un kurās ir augsta transportlīdzekļu un gājēju kustības intensitāte. Stratēģijas sastādīšanas brīdī Rīgā ir četri neapgaismoti 1. un 2.kategorijas ielu posmi, kuri atbilst minētajiem kritērijiem - Daugavgrīvas šoseja, Krustpils iela no Rencēnu ielas līdz Maskavas ielai, Jaunciema gatve no Jaunciema 10.šķērslīnijas līdz Juglas kanālam un Maskavas iela no Taisnās ielas līdz pilsētas robežai.

Daugavgrīvas šosejas rekonstrukciju plānošanas periodā plāno veikt Rīgas domes Satiksmes departaments, un tās apgaismojuma izbūvi nepieciešams iekļaut kopējā projekta sastāvā.

Banner 280x280

Pārējo trīs ielu posmu apgaismojuma izbūvi plāno veikt "Rīgas gaisma". Ņemot vērā projektu lielumu un sarežģītību, to īstenošanai nepieciešami vismaz divi gadi. Pirmajā gadā plānots veikt tehniskā projekta izstrādi un saskaņošanu. Otrajā gadā plānots veikt objekta būvniecību.

Krustpils ielā no Rencēnu ielas līdz Maskavas ielai ir 3,6 kilometrus gara un tajā tiks uzstādīti 122 gaismekļu. Plānots, ka šogad par 27 971 eiro notiks projektēšana un 2018.gadā par 441 133 eiro tiks veikta būvniecība.

Jaunciema gatvē no Jaunciema 10.šķērslīnijas līdz Juglas kanālam ir 6,5 kilometri, kuros plānots uzstādīt 210 gaismekļus. Paredzēts, ka projektēšanu par 37 528 eiro veiks 2018.gadā un būvniecību par 515 270 eiro veiks 2019.gadā.

Savukārt Maskavas ielā no Taisnās ielas līdz pilsētas robežai ir 5,2 kilometri garš posms, kurā tiks uzstādīti 174 gaismekļi. Pareedzēts 2018.gadā par 33 260 eiro veikt projektēšanu, bet 2019.gadā par 521 084 eiro veikt būvniecību.

"Rīgas gaisma" ir pašvaldības iestāde, kura galvaspilsētas teritorijā nodrošina pašvaldības autonomo funkciju - ielu, laukumu un citu publiskai lietošanai paredzētu teritoriju apgaismošanu. Tās pamatfunkcija ir ielu apgaismojuma, Rīgas pilsētas luksoforu sistēmas, ielu pulksteņu, tuneļu un dekoratīvā apgaismojuma uzturēšanu.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

KEM: Granulas, briketes un malku mājokļu apkurei mājsaimniecības turpinās izmantot

KEM: Granulas, briketes un malku mājokļu apkurei mājsaimniecības turpinās izmantot

Šodien, 25. aprīlī, Saeimā 2. lasījumā skatīs Klimata un enerģētikas ministrijas (KEM) sagatavotos grozījumus likumprojektā “Enerģētikas likums”. Šos grozījumus Ministru kabinets (MK) apstiprināja šā gada janvāra vidū. Ar grozījumiem Latvija pārņem Eiropas Savienības direktīvas prasības, ar kurām attīstām nacionālo regulējumu, lai veicinātu apgādes drošumu, efektivizētu administratīvos procesus, veicinātu siltumenerģijas ražošanu no efektīviem un cenas draudzīgiem avotiem.

Izstāsti Latvijai