abc.lv skaitļos

Lietotāji online23
Aktīvie uzņēmumi25214
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Zolitūdes traģēdijas lietas materiālu izsniegšana cietušajiem prokuratūrai var izmaksāt pat miljonu eiro : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Zolitūdes traģēdijas lietas materiālu izsniegšana cietušajiem prokuratūrai var izmaksāt pat miljonu eiro

Zolitūdes traģēdijas lietas materiālu izsniegšana cietušajiem prokuratūrai var izmaksāt pat miljonu eiro

Zolitūdes traģēdijas lietas materiālu izsniegšana cietušajiem Ģenerālprokuratūrai lielā apjoma dēļ var izmaksāt no 300 000 līdz pat vienam miljonam eiro, vēsta "LNT Ziņas".

Zolitūdes traģēdijā cietušie no šodienas var sākt saņemt krimināllietas materiālus.

Šodien vairāk nekā 100 kilogramus smago un aptuveni 32 000 lapaspušu lielo lietu saņēmis biedrības "Zolitūde 21/11" pārstāvis Imants Burvis, kurš traģēdijā zaudēja dēlu. Ieraugot pamatīgos papīru kalnus, viņš nolēmis aicināt pārējos cietušos lietu neizņemt papīra formā. Kā uzskata Burvis, būtiski lētāk sanāktu visus tos pašus materiālus saņemt diskā.

Burvis šorīt saņēma 80 sējumus, katrs ir vidēji 400 lapaspuses biezs. "Katrā komplektā mums ir drusku vairāk nekā 220 cietušie, tātad katram ir tiesības uz vienu tādu komplektu. Vienas lapas kopēšana maksā četrus centus - kas ir pašizmaksa. Ņemot vērā, ka apjomīgs darbs, jāņem ārpakalpojums, kas var izmaksāt trīs līdz četras reizes vairāk," sprieda Burvis.

Banner 280x280

Līdz ar to viens komplekts var izmaksāt no 1280 eiro līdz aptuveni 5000 eiro. Vairāk nekā 200 šādi komplekti var izmaksāt no 300 000 līdz pat miljonam eiro.

Cik daudz tas viss izmaksās prokuratūrai, tās pārstāvji pirmdien komentārus sniegt nevēlējās. Prokuratūra arī ne noliedza, ne apstiprināja neoficiālo informāciju, ka tā lūgusi valdībai papildu līdzekļus materiālu nodrošināšanai.

Lietas papīra formā gan parasti interesē iesaistīto pušu advokātiem. Taču Zolitūdes lietā cietušie vēl tikai lems, kuri advokāti viņus pārstāvēs tiesā, vēsta raidījums.

Zolitūdes traģēdijas lietā patlaban apsūdzēti deviņi cilvēki - viņus prokuratūra tur aizdomās par būvniecības normu pārkāpumiem, kas izraisījis smagas sekas, un valsts amatpersonu bezdarbību. Bet pieci no apsūdzētajiem vainoti arī nonāvēšanā aiz neuzmanības. Par to, cik ilgi varētu tikt skatīta tik apjomīga lieta, nav prognozējams.

Jau ziņots, ka 2013.gada 21.novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

LETA

Foto: Evija Trifanova / LETA

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai