abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25212
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Viesistabas krāsojums – radošuma brīvais lidojums : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Viesistabas krāsojums – radošuma brīvais lidojums

Viesistabas krāsojums – radošuma brīvais lidojums

Viesistaba ir noslogotākā mājas telpa, kurā uzkavējas ne tikai ģimenes locekļi, bet arī labāk un sliktāk pazīstami viesi. Tā ir vieta, kas rada priekšstatu par mājas saimnieka personību, tāpēc tai vajadzētu būt tikpat unikālai kā tev pašam.

Viens no efektīvākajiem veidiem, kā personalizēt telpu, ir krāsas izmantošana. Tā lieliski papildina kopējo dizainu un piešķir telpai īpašu odziņu, nepārkāpjot noteikto budžetu.

Izveido zīmējumu

Labs veids, kā telpai piešķirt raksturu, ir unikāla sienas zīmējuma izveidošana. Tas var būt tikai neliels akcents vai iespaidīgs mākslas darbs. Varavīksnes krāsas, abstraktā māksla, slavena mākslas darba kopija vai vārdi un frāzes – viss atkarīgs tikai no tevis paša. Sienas zīmējuma veidošanai iespējams nolīgt profesionāli vai iztikt ar paša un ģimenes spēkiem. Varbūt uz sienas pelnījuši atrasties ģimenes locekļu plaukstu un pēdu nospiedumi? Ja tomēr neesi pārliecināts par savām spējām un raizējies, ka kaut kas var noiet greizi, apzīmē milzīgu kanvu un piekar to pie sienas izraudzītajā vietā.

Siena kā akcents

Ja tev patīk kāda izaicinoša krāsa, kuras lietošana visām telpas sienām radītu nepatīkamas emocijas, izmanto to kā akcentu. Vispārdrošākajā krāsā nokrāsota viena siena ir labākais veids, kā piešķirt telpai raksturu. Tā paspilgtināšanai vari izmantot paneļus, rāmi vai citus risinājumus. Paturi prātā, ka sienai nav jābūt vienkrāsainai – svītras un rūtis ir lielisks veids, kā apvienot vairākas, iemīļotas krāsas.

Nokrāso grīdu

Grīdas krāsošana var pavērt pilnīgi jaunu dizaina iespēju pasauli, īpaši tad, ja plānots krāsot betona segumu. Modernam, bet tajā pašā laikā vienkāršam stilam noderēs kāda no pamatkrāsām. Interesantākam izskatam grīdu var nokrāsot divos toņos, tādējādi imitējot šaha galda laukumu. Betonam īpaši gludu efektu nodrošina spīdīgās epoksīda krāsas, kas atstaro gaismu. Tāpat betonu var dažādi iekrāsot, radot akmens vai marmora efektu.

Kontrastējoši griesti

Banner 280x280

Griesti ir telpas daļa, kuru pamanām arī neapzināti. Virs galvas izveidojot košu plakni, tā vizuāli interesanti kontrastēs ar sienām un padarīs telpu dinamiskāku. Izsmalcinātam stilam var izmantot neitrālu krāsu, bet ļoti gaišas telpas atsvaidzināšanai noderēs spilgts un pārdrošs tonis. Lai zemus griestus vizuāli padarītu augstākus, izvēlies vēsu toni, piemēram, zilu vai violetu.

Radi tekstūru

Interesantam rezultātam papildini jebkuru no minētajām idejām ar tekstūru veidošanu krāsojumā. Tradicionāli izmanto lupatiņas rullēšanu pret sienu, kontūru iezīmēšanu un lāsumu veidošanu. Ja krāsošanas darbus veic pats, bet vēl neuzskati sevi par profesionāli, iegādājies speciālas otas un krāsas rullīšus, ar kurām iespējams panākt interesantu efektu īsā laika posmā. Sienu vai griestu krāsojuma papildināšana ar tekstūru var šķietami padarīt istabu ekskluzīvāku, īpaši, ja izvēlies neitrālus toņus, kas savstarpēji nekonfliktē.

Foto: jinkazamah/Flickr.com; Maureen Didde/Flickr.com; Jeremy Levine/Flickr.com

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

VNĪ: Nodots ekspluatācijā Kinoloģijas centrs Rēzeknē

VNĪ: Nodots ekspluatācijā Kinoloģijas centrs Rēzeknē

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) vadībā pabeigti darbi pie Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes Kinoloģijas centra izveides Rēzeknē, Maskavas ielā 30. Pabeidzot projektu, radīta mūsdienīga infrastruktūra muitas kinologu un darba suņu apmācībām, informē VNĪ valdes locekle Jeļena Gavrilova.

Izstāsti Latvijai

Uzņēmumi, saistīti ar raksta tematiku nozarē "Krāsas, lakas, līmes, ķīmija":