abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25213
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
"SEB banka" sniegs konsultācijas par valsts atbalsta programmu ģimenēm mājokļa iegādei : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

"SEB banka" sniegs konsultācijas par valsts atbalsta programmu ģimenēm mājokļa iegādei

"SEB banka" sniegs konsultācijas par valsts atbalsta programmu ģimenēm mājokļa iegādei

Lai uzzinātu par iespējām iesaistīties jaunajā valsts atbalsta programmā ģimenēm mājokļa iegādei un būvniecībai, "SEB banka" aicina klientus pieteikties uz konsultācijām par pieejamo valsts atbalstu, programmas nosacījumiem un kritērijiem.

Banka jau patlaban saņemot klientu jautājumus par iespējām izmantot šo atbalstu, tādēļ ir ieinteresēta, lai programma kļūtu pieejama pēc iespējas ātrāk.

"Šogad programmas dalībnieku skaits būs ierobežots, tādēļ aicinām klientus savlaicīgi pieteikties konsultācijām un sagatavot nepieciešamo dokumentāciju," norāda "SEB bankas valdes locekle Ieva Tetere.

Kā ziņots, šodien tiks parakstīts sadarbības memorands starp Ekonomikas ministriju un Latvijas Komercbanku asociāciju par atbalsta programmas īstenošanu. Pēc tam Latvijas attīstības finanšu institūcija "Altum" ar komercbankām slēgs līgumus par šīs valsts atbalsta programmas īstenošanu, lai varētu uzsākt klientu pieteikumu pieņemšanu un izskatīšanu.

Kā ziņots, augusta sākumā valdība apstiprināja kārtību, kā tiks īstenota valsts galvojuma programma, lai atvieglotu ģimenēm ar bērniem iespēju nodrošināt pirmo iemaksu kredītam mājokļa iegādei vai būvniecībai. Pašlaik galvojuma programmā paredzēti 332 678 eiro. Šī summa ļauj uzņemties galvojumu saistības 1,33 miljonu eiro apmērā. Pieņemot, ka vidējais galvojums būs 6000 eiro, "Altum" varēs sniegt 220 galvojumus.

Galvojuma maksimālā summa ir atkarīga no bērnu skaita ģimenē. Ja ģimenē ir viens nepilngadīgs bērns, tad galvojums ir 10%, bet ne vairāk kā 10 000 eiro. Ja ģimenē aug divi nepilngadīgi bērni, tad maksimālais galvojuma apmērs ir līdz 15 000 eiro. Ja ģimenē ir trīs un vairāk bērnu, tad galvojums ir 20%, bet ne vairāk kā 20 000 eiro.

"SEB bankas" apkopotie dati liecina, ka vidējā hipotekāra kredīta summa "SEB bankā" šogad ir aptuveni 28 000 līdz 31 000 eiro.

Kā norāda banka, patlaban galvenais šķērslis jaunajām ģimenēm sava mājokļa iegādei ir nevis nepietiekams ienākumu līmenis, bet nepietiekami uzkrājumi pirmās iemaksas segšanai. Īstenojot valsts atbalsta programmu, tiks būtiski samazināts pirmās iemaksas apjoms sava mājokļa iegādei.

Foto: LETA

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai