abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1278
Ekspertu atbildes3041
"Saldus ceļinieks" atsaucis sūdzību par Liepājas lidlauka rekonstrukcijas iepirkumu : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

"Saldus ceļinieks" atsaucis sūdzību par Liepājas lidlauka rekonstrukcijas iepirkumu

"Saldus ceļinieks" atsaucis sūdzību par Liepājas lidlauka rekonstrukcijas iepirkumu


Uzņēmums "Saldus ceļinieks" atsaucis iesniegto sūdzību par Liepājas lidlauka rekonstrukcijas konkursu, aģentūru LETA informēja SIA "Aviasabiedrība "Liepāja" valdes loceklis un iepirkumu komisijas priekšsēdētājs Agris Sprūde.

Saņemtās sūdzības "sāls" bija iebildes pret nolikuma prasību par obligātu pieredzi lidlauka būvniecībā. "Tāda prasība ir absolūti loģiska, jo šis tomēr ir lidostas rekonstrukcijas projekts, turklāt saspringtajā laika grafikā kvalitāte ir ārkārtīgi svarīga," iepriekš skaidroja Sprūde.

SIA "Saldus ceļinieks" valdes loceklis Gints Karols apstiprināja, ka uzņēmums sūdzību ir atsaucis. Iemesls, kādēļ sūdzība vispār tika iesniegta, bija nolikumā ietvertā kvalifikācijas prasība par pieredzi lidlauka būvniecībā pēdējo piecu gadu laikā. "Lai gan mēs pirms piecarpus gadiem veicām rekonstrukcijas darbus Rīgas lidostā, kas ir daudz lielāka par Liepājas lidostu, konkursā nevarējām piedalīties, jo nolikumā ir prasība par šādu pieredzi pēdējo piecu gadu laikā. Šī pusgada dēļ vairs nolikuma prasībās nevarējām iekļauties. Mūsuprāt, tā ir formāla pieeja - mēs neuzskatām, ka piecarpus gadu laikā būtu zaudējuši kvalifikāciju," skaidroja Karols.

Tomēr viņš atzina, ka pasūtītājam ir tiesības pašam noteikt kvalifikācijas prasības un termiņus. "Iesniedzām sūdzību, jo, ņemot vērā, cik Latvijā vispār ir lidostu un cik uzņēmumiem ir pieredze to būvniecībā, bijām prognozējuši, ka pretendentu skaits būs ļoti ierobežots. Tomēr izrādījās, ka piedāvājumus iesnieguši četri pretendenti. Šādā situācijā mums būtu grūti ko iebilst," atzina Karols, skaidrojot, kāpēc sūdzība ir atsaukta.

Jau ziņots, ka konkursā par tiesībām veikt Liepājas lidlauka rekonstrukciju pieteikušies četri pretendenti, to vidū gan vietējās būvfirmas, gan pašmāju un ārzemju būvnieku apvienības.

Konkursā pieteikušās divas piegādātāju apvienības. Viena no tām ir "SIA "Matthai Latvija", "Matthai Bauunternehmen GmbH&Co.KG un AS "Ceļu pārvalde", bet otra - "AS "Kauno Tiltai" un SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate". Vēl uz iespēju rekonstruēt lidostu pretendē divas atsevišķas būvfirmas - ceļu būves firma SIA "Binders" un AS "A.C.B.".

Iepirkumu komisija vispirms izvērtēs pretendentu atbilstību konkursa nolikuma prasībām. Tie pretendenti, kuri tām atbildīs, tiks uzaicināti piedalīties konkursa otrajā kārtā, proti, iesniegt savus finanšu piedāvājumus.

Lidostas rekonstrukcijas projektā galvenie veicamie darbi ir skrejceļa, manevrēšanas ceļa, perona un lidjoslas un skrejceļa gala drošības zonas rekonstrukcija, uguņu sistēmas izbūve, lietus ūdens kanalizācijas sistēmas ar attīrīšanas iekārtām rekonstrukcija un drenāžas sistēmas izbūve.

Izpildītājam būs jānodrošina līgumā minēto darbu pilnīga pabeigšana un nodošana sabiedrisko pakalpojumu sniedzējam 10 mēnešu laikā no līguma noslēgšanas dienas.

Kā iepriekš informēja SIA "Aviasabiedrība "Liepāja" valdes loceklis Agris Sprūde, būvdarbi lidostā tiks sākti jau šogad un ilgs līdz nākamā gada pavasarim. Sprūde gan norāda, ka pēc būvdarbu pabeigšanas lidlaukam būs jāveic sertifikācija, līdz ar to Liepājas lidosta komercreisiem būs pieejama vien 2015.gada rudenī.

Sākotnēji apstiprinātais finansējums lidostas rekonstrukcijai bija 3,98 miljoni eiro, no tiem 85% ir Eiropas Savienības fondu atbalsts, bet 15% - pašvaldības finansējums. Tomēr saistībā ar nepieciešamību izpildīt jaunās lidostu drošības prasības lidostas rekonstrukcija izmaksās vairāk - Sprūde lēš, ka tie varētu būt ap septiņiem miljoniem eiro.

Ventspils, 23.apr., LETA.
Foto:Stock.XCHING

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai