abc.lv skaitļos

Lietotāji online58
Aktīvie uzņēmumi25213
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Sāks likvidēt būvgružu izgāztuvi vēsturiskajā pilsētas lidlaukā "Spilve" : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Sāks likvidēt būvgružu izgāztuvi vēsturiskajā pilsētas lidlaukā "Spilve"

Sāks likvidēt būvgružu izgāztuvi vēsturiskajā pilsētas lidlaukā "Spilve"
Šonedēļ Rīgā tiks sākti apjomīgākās būvgružu izgāztuves likvidēšanas darbi vēsturiskajā pilsētas lidlaukā "Spilve", būvniecības portālu abc.lv informēja Rīgas dome.

Pēc speciālistu aplēsēm, pērn ļaunprātīgu būvgružotāju izveidotās nelegālās izgāztuves apjoma novākšanai būs nepieciešams ne mazāk kā 600 kravas mašīnas.

Atkritumu izvešanu, t.sk., paredzot arī to šķirošanu un pārstrādi, atbilstoši iepirkuma procedūras rezultātiem, veiks atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums "Clean R". Piesārņotās 4100 m2 lielās teritorijas sakopšana pašvaldības uzņēmumam "Rīgas nami" izmaksās 50 000 EUR.

Banner 280x280

Jautājums par stingrāku būvgružu aprites pārraudzību un atkritumu pārvadātāju kontroli neilgi pirms Jāņiem tika skatīts arī Saeimas Vides un klimata apakškomisijā. "Ik gadu apkārtējā vidē nonāk līdz pat 100 tūkstošiem tonnu būvgružu. Tā vietā, lai tiktu nodoti pārstrādei vai nogādāti tuvākajā atkritumu poligonā, tie slepus tiek izgāzti mežos, pļavās un citās nomaļās vietās. Tas rada lielu postu Latvijas ekosistēmai, un vienlaikus slogu un milzīgus zaudējumus ikvienam zemes īpašniekam, kas pēc tam spiests par saviem personīgajiem līdzekļiem būvgružotāju izpostītās teritorijas sakopot", apakškomisijas sēdē deputātiem uzsvēra SIA "Rīgas nami" valdes priekšsēdētāja Vineta Verika.

Foto: Evija Trifanova/ LETA

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai