abc.lv skaitļos

Lietotāji online38
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
RNP sola šomēnes iepazīstināt rīdziniekus ar tiešo norēķinu sistēmu : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

RNP sola šomēnes iepazīstināt rīdziniekus ar tiešo norēķinu sistēmu

RNP sola šomēnes iepazīstināt rīdziniekus ar tiešo norēķinu sistēmu

Līdz šā gada septembra beigām SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) rīdziniekus iepazīstinās ar tiešo norēķinu sistēmu, liecina uzņēmuma interneta mājaslapā esošā informācija.

Šā gada janvāra vidū spēkā stājās grozījumi Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā, kas piešķīra tiesības daudzdzīvokļu dzīvojamo māju dzīvokļu īpašniekiem veikt maksājumus par saņemtajiem pakalpojumiem tieši attiecīgā pakalpojuma sniedzējam, nevis mājas pārvaldniekam.

Grozījumi paredz, ka ar pakalpojuma sniedzēju tieši varēs norēķināties par siltumenerģijas vai ēkas apkurei nepieciešamās dabasgāzes vai ūdens piegādi, kā arī par kanalizācijas, atkritumu izvešanas pakalpojumu nodrošināšanu dzīvojamai mājai. Dzīvokļu īpašnieki par pakalpojumiem tāpat kā līdz šim varēs norēķināties arī ar mājas pārvaldnieka starpniecību.

Informējot klientus par tiešmaksājumu sistēmu, RNP norādīs kopējo parādu par katru dzīvokļu īpašumu mājai piegādāto pakalpojumu un atsevišķi - katra dzīvokļa īpašnieka parādu par katru pakalpojumu, noslēgtos parādu atmaksas grafikus, pakalpojuma sniedzējam pārskaitīto maksājumu apmēru un parādu pakalpojuma sniedzējam par laiku līdz paziņojuma sagatavošanas dienai, informāciju par normatīvajos aktos noteikto dzīvojamās mājas īpašnieka pienākumu pieņemt lēmumu par kārtību, kādā veicami turpmākie maksājumi par dzīvojamās mājas uzturēšanai nepieciešamo pakalpojumu. Informācijā norāda šajā likumā paredzētos maksājumu veidus un kārtību, attiecīgā lēmuma pieņemšanas termiņu u.c. informāciju atbilstoši Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma nosacījumiem.

Gadījumā, ja dzīvokļu īpašnieku kopība lems "par" tiešo norēķinu sistēmas ieviešanu, rēķinus turpmāk sagatavos pakalpojuma sniedzējs tieši pakalpojuma saņēmējam - dzīvokļa īpašniekam bez pārvaldnieka starpniecības. Savukārt gadījumā, ja dzīvokļu īpašnieku kopība lems "pret" vai nebūs lēmusi par labu tiešajiem norēķiniem, esošā norēķinu sistēma ar pārvaldnieku tiks saglabāta.

RNP pārstāve Santa Vaļuma aģentūrai LETA pastāstīja, ka individuālajos paziņojumos būs minēts arī datums, līdz kuram dzīvokļu īpašnieku kopībai jāizlemj, vai vēlas pāriet uz tiešo norēķinu sistēmu, un lēmums jāiesniedz RNP. Ja tas netiks izdarīts, RNP līdz gada beigām veiks aptauju par pāreju uz tiešmaksājumu sistēmu.

Tiešo norēķinu kārtība paredz, ka pakalpojumu sniedzēji sagatavo atsevišķus rēķinus par dzīvojamai mājai piegādāto pakalpojumu bez pārvaldnieka starpniecības, ka izmaksu aprēķins par mājai piegādāto pakalpojumu tiek veikts katram dzīvokļa īpašniekam atsevišķi, ka dzīvokļa īpašnieks katru mēnesi apmaksai saņem vairākus atsevišķus rēķinus, nevis vienu vienotu pārvaldnieka sagatavotu ikmēneša rēķinu.

Par viena rēķina apmaksu paredzēta arī viena komisijas maksa, savukārt vairāku atsevišķu rēķinu apmaksai - vairākas komisijas maksas, kas ir papildu izdevumi pakalpojuma saņēmējam.

Ikmēneša rēķina apkalpošanas izmaksas ar PVN AS "Rīgas siltums" ir 3,87 eiro, SIA "Rīgas ūdens" - 3,19 eiro, bet SIA "Clean-R" - atkritumu apsaimniekotājam - 3,62 eiro.

Foto: LETA

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai