abc.lv skaitļos

Lietotāji online47
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1279
Ekspertu atbildes3041
"Rīgas pilsētbūvnieka" pamatkapitālā ieguldīs divus zemes īpašumus sociālo māju būvniecībai : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

"Rīgas pilsētbūvnieka" pamatkapitālā ieguldīs divus zemes īpašumus sociālo māju būvniecībai

"Rīgas pilsētbūvnieka" pamatkapitālā ieguldīs divus zemes īpašumus sociālo māju būvniecībai
Rīgas pašvaldība ieguldīs divus zemesgabalus pašvaldības SIA "Rīgas pilsētbūvnieks" pamatkapitālā, lai uzņēmums nākotnē uz tiem varētu attīstīt dzīvojamo/sociālo māju būvniecību, otrdien, 13.oktobrī, lēma Rīgas dome.

"Rīgas pilsētbūvnieks" vērsies pašvaldībā ar lūgumu ieguldīt uzņēmuma pamatkapitālā pašvaldībai piederošus zemesgabalus Mežrozīšu ielā 39 un Mežrozīšu ielā 43, lai varētu turpināt daudzdzīvokļu dzīvojamo māju būvniecību.

"Rīgas pilsētbūvnieka" ieskatā būtu lietderīgi attīstīt dzīvojamo māju būvniecību šajos zemesgabalos, jo uz blakusesošā zemesgabala, Mežrozīšu ielā 24, ir veiksmīgi īstenota pašvaldības četru daudzdzīvokļu dzīvojamo māju būvniecība.

LETA iepriekš jau ziņoja, ka nepietiekama izīrēšanai derīgā brīvā dzīvojamā fonda dēļ būtiski tiek kavēta palīdzības sniegšana vairākām personu grupām, kurām nepieciešama steidzama palīdzība mājokļa jautājumā, un atsevišķas personas rindā gaidot vairāk nekā desmit gadus.

Samērīga palīdzības sniegšanas termiņa sasniegšanai nepieciešamas vismaz 500 sociālās dzīvojamās telpas gadā tuvāko triju gadu laikā - 300 no pašreizējā sociālā dzīvojamā fonda un 200 - no jaunuzceltā, norāda Mājokļu un vides departamenta pārstāvji.

Banner 280x280

Departamenta ieskatā pašvaldībā jāturpina jaunu dzīvojamo māju celtniecība un jāpalielina pašvaldības dzīvojamais fonds, iegādājoties nekustamos īpašumus. Samērīga palīdzības sniegšanas termiņa sasniegšanai esot nepieciešamas vismaz 500 sociālās dzīvojamās telpas gadā tuvāko triju gadu laikā - 300 no pašreizējā sociālā dzīvojamā fonda un 200 jaunuzceltā. Pašvaldības īpašumā esošajās 17 sociālajās mājās kopā ir 1429 dzīvojamās telpas. Palielinot to par 600 dzīvokļiem, pašvaldības rīcībā esošais 2000 sociālo mājokļu apjoms būs pietiekošs, lai nodrošinātu ar to 1.reģistrā reģistrētās personas, kā arī, iespējams, paplašinātu palīdzības saņēmēju loku.

Lielākie pašvaldībā īstenotie projekti pašreiz ir divas mājas Ilūkstes iela 52 k-1 un k-2 ar 168 dzīvokļiem, sociālā dzīvojamā māja Lomonosova ielā 1 k-19 ar 106 dzīvokļiem, dzīvojamo māju komplekss Ulbrokas ielā 13 - piecas mājas ar 792 dzīvokļiem, divas mājas Valdeķu ielā 58B k-1 un k-2 ar 220 dzīvokļiem, četras mājas Mežrozīšu ielā 22, 26, 28, 30 ar 299 dzīvokļiem, trīs sociālās dzīvojamās mājas ar veselības un sociālā dienesta telpām Imantas 8.līnijā ar 287 dzīvokļiem, kā arī pārbūvēta bijusī kopmītņu tipa ēka Meldru ielā 58 par sociālo dzīvojamo māju ar 133 dzīvokļiem (tagadējā adrese - Zandartu iela 2A).

Patlaban "Rīgas pilsētbūvnieks" par sociālo māju pārbūvē arī ēku Aglonas ielā 35/1, kurā varēs izveidot 216 sociālos dzīvokļus. Tiek izstrādāts arī rekonstrukcijas projekts mājai Ieriķu ielā 28, kurā iecerēts izbūvēt aptuveni 70 dzīvokļus.

LETA

Foto: Mark Moz/Flickr.com

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai