abc.lv skaitļos

Lietotāji online112
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1278
Ekspertu atbildes3041
Rīgas domes ārkārtas sēde par RNP valdes atlaišanu varētu notikt nākamajā nedēļā : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Rīgas domes ārkārtas sēde par RNP valdes atlaišanu varētu notikt nākamajā nedēļā

Rīgas domes ārkārtas sēde par RNP valdes atlaišanu varētu notikt nākamajā nedēļā
Rīgas domes ārkārtas sēde par Rīgas namu pārvaldnieka (RNP) valdes atlaišanu varētu notikt nākamajā nedēļā, aģentūrai LETA pastāstīja domes deputāts Valdis Gavars (V).

Viņš skaidroja, ka patlaban, iespējams, jaunā mācību gada sākuma dēļ, jautājums par ārkārtas sēdi "bija iestrēdzis", tomēr patlaban sarunas un saskaņošana starp domes opozīcijas frakcijām notiekot.

Ārkārtas sēdē opozīcija pieprasīs RNP valdes atlaišanu, sacīja Gavars, turpinot, ka viņa prasība būs arī radušos zaudējumu piedziņa.

Kā ziņots, Valsts Kontrole ir pabeigusi revīziju RNP, secinot, ka dzīvokļu īpašnieki Rīgā ir spiesti apmaksāt pašvaldības uzņēmuma RNP nelikumīgās darbības, izšķērdību un nolaidību, kā arī fiktīvi nodarbinātus cilvēkus.

Revidenti cita starpā secinājuši, ka uzņēmuma noteiktās dzīvojamo māju pārvaldīšanas maksas pamatojums nav izsekojams un to nav iespējams salīdzināt ar RNP faktiskajiem izdevumiem. Maksā esot iekļauti arī tādi izdevumi, kas nemaz nav saistīti ar ēkas pārvaldīšanu. VK vēl pirms ziņojuma publiskošanas vērsās prokuratūrā par atsevišķiem konstatētajiem pārkāpumiem, tostarp par iespējamiem 13 fiktīviem darbiniekiem.

Banner 280x280

Kā aģentūru LETA 28.augustā informēja RNP pārstāve Santa Vaļuma, RNP ir iepazinusies ar VK revīzijas ziņojuma gala versiju, ko VK atsūtījusi 21.augustā, un secinājusi, ka "VK nav konstatējusi RNP darbībā normatīvo aktu pārkāpumus".

Vaļuma norādīja, ka ziņojuma gala versijā ietverta virkne ieteikumu uzņēmuma darba uzlabošanai, bet neesot konstatēti normatīvo aktu pārkāpumi RNP darbībā. Attiecībā uz atsevišķu darbinieku nodarbināšanu VK esot izteikusi šaubas par likumību, ko RNP pilnībā noraida. Visa informācija jau ir iesniegta tiesībsargājošām iestādēm, un RNP ir pārliecināts, ka pēc faktu izpētes jebkādas bažas tiks kliedētas.

Savukārt saskaņā ar VK ieteikumiem uzņēmums ir sagatavojis ieteikumu ieviešanas plānu, lai izpildītu 23 darba uzlabošanas pasākumus.

RNP priekšsēdētāja Lecis aģentūrai LETA atzina, ka valdes darbu vērtē pozitīvi - tā strādājot ļoti labi un gatava darbu turpināt.

Savukārt Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) 25.augustā žurnālistiem norādīja, ka viņa rīcībā neesot informācijas, ka RNP darbībā tik tiešām būtu notikuši pārkāpumi, par kuriem pēc pārbaudes ziņoja VK. Viņš sacīja, ka tiesībsargājošās institūcijas vērtēs VK konstatēto, ko RNP ir apstrīdējis. Pēc procesa beigām viņš arī varēšot sniegt komentārus.

LETA

Foto: Edijs Pālens/LETA

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai