abc.lv skaitļos

Lietotāji online84
Aktīvie uzņēmumi25212
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Rīgas dome pieņēmusi dāvinājumā zemes gabalu Priedaines ielā 20 piemiņas vietas izveidei : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Rīgas dome pieņēmusi dāvinājumā zemes gabalu Priedaines ielā 20 piemiņas vietas izveidei

Rīgas dome pieņēmusi dāvinājumā zemes gabalu Priedaines ielā 20 piemiņas vietas izveidei
Rīgas dome no uzņēmumiem SIA "Tineo" un SIA "Maxima Latvija" pieņēmusi dāvinājumā SIA "Tineo" piederošo zemes gabalu Priedaines ielā 20 Zolitūdes traģēdijas piemiņas vietas izveidei. Tikšanās laikā, kurā piedalījās iesaistīto pušu un biedrības "Zolitūde 21.11." pārstāvji, tika parakstīts dāvinājuma līgums.

"Jau pagājušajā gadā tika pieņemts lēmums teritorijas Priedaines ielā 20 dāvināšanu. Tas ir mūsu ieguldījums un arī pienākums virzīt jautājumu par piemiņas vietas izveidi, tāpēc ceram, ka šis solis būs pavērsiena punkts cietušo piemiņas iemūžināšanai," uzsver "Maxima Latvija" un "Tineo" īpašnieku pārstāvis Igns Staškevičs.

"Maxima Latvija" vadītāja Jeļena Kondrašova: "Mēs kā uzņēmums visu laiku esam bijuši līdzās - sniedzot palīdzību cietušajiem, kas kopumā pārsniedza 2 miljonus eiro, gan "Tineo" vārdā rūpējoties par teritorijas labiekārtošanas darbiem. Kā jau esam iepriekš minējuši, šajā vietā mēs neplānojam veikt komercdarbību. Mums ir svarīgi, lai šeit pēc iespējas ātrāk tiktu izveidota piemiņas vieta, un zemes dāvinājums ir mūsu ieguldījums tajā," stāsta "Maxima Latvija" vadītāja Jeļena Kondrašova, atzīmējot, ka lēmumu par to, kā izskatīsies piemiņas vieta, jāpieņem cietušo un bojāgājušo tuviniekiem, kā arī Zolitūdes mikrorajona iedzīvotājiem.

Kā jau iepriekš ziņots, nekustamais īpašums Priedaines ielā 20 līdz šim bija divu uzņēmumu - "Tineo" un "Homburg Zolitude" - kopīpašums. 2012.gadā "Tineo" no "Homburg Zolitude" iegādājās 70% domājamo daļu nekustamā īpašuma Priedaines ielā 20, kas sastāv no 1,03 hektāru liela zemes gabala un tirdzniecības centra. Darījuma summa bija 3,09 miljoni latu (vairāk nekā 4,3 miljoni eiro).

Banner 280x280

"Tineo" un "Maxima Latvija" ir uzņēmumi, kas savstarpēji saistīti ar to galveno akcionāru Neriusu Numaviču (Nerijus Numavičius). Citi īpašnieki, kam caur dažādiem holdingiem pieder "Maxima Latvija" akcijas, ir fiziskas personas, Lietuvas pilsoņi: Žilvins Marcinkevičs (Žilvinas Marcinkevičius), Mindaugs Marcinkevičs (Mindaugas Marcinkevičius), Igns Staškevičs (Ignas Staškevičius), Gintars Marcinkevičs (Gintaras Marcinkevičius), Mindaugs Bagdonavičs (Mindaugas Bagdonavičius), Vlads Numavičs (Vladas Numavičius).

Foto: Edijs Pālens/LETA

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

VNĪ: Nodots ekspluatācijā Kinoloģijas centrs Rēzeknē

VNĪ: Nodots ekspluatācijā Kinoloģijas centrs Rēzeknē

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) vadībā pabeigti darbi pie Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes Kinoloģijas centra izveides Rēzeknē, Maskavas ielā 30. Pabeidzot projektu, radīta mūsdienīga infrastruktūra muitas kinologu un darba suņu apmācībām, informē VNĪ valdes locekle Jeļena Gavrilova.

Izstāsti Latvijai