abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25214
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Rīgā plāno rīkot sociālo kampaņu par veloinfrastruktūras attīstību : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Rīgā plāno rīkot sociālo kampaņu par veloinfrastruktūras attīstību

Rīgā plāno rīkot sociālo kampaņu par veloinfrastruktūras attīstību


Rīgas domes Satiksmes departaments šovasar plāno rīkot sociālu kampaņu par veloinfrastruktūras attīstību, lai veicinātu sabiedrības izpratni par satiksmes organizāciju un popularizētu veloattīstību pilsētā.

Lai veicinātu sabiedrības izpratni par satiksmes organizāciju un popularizētu veloattīstību pilsētā, departaments lūdzis sociālās kampaņas organizēšanai pašvaldības 2014.gada budžeta grozījumos paredzēt 17 079 eiro. Finansējuma piešķiršanu šodien atbalstījusi Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja, taču pieprasījumu vēl vērtēs Finanšu departaments, pašvaldības Budžeta komisija, bet gala lēmums būs jāpieņem Rīgas domes sēdē.

Kampaņas īstenošanai plānots piesaistīt neatkarīgu uzņēmumu ar inovatīvām idejām un sociālām reklāmām, lai sasniegtu maksimāli plašāku mērķauditoriju.

Jau ziņots, ka šovasar trīs Rīgas ielās - Brīvības, Elizabetes un Lāčplēša - uz brauktuves tiks iezīmētas jaunas velojoslas un autovadītājiem būs jārēķinās ar vēl vienu satiksmes dalībnieku - velobraucēju. Velojoslu ieviešana mainīs satiksmes organizāciju pilsētas centrā, tiks samazināts autostāvvietu skaits un arī brauktuves joslu skaits samazināsies.

Tā kā tiesiskajā regulējumā termins "velojosla" nepastāv, bet sabiedrības spiediens uz pašvaldību par nepieciešamību attīstīt veloinfrastruktūru pilsētā ir liels, nepieciešama sociālā kampaņa situācijas skaidrošanai, norāda departamenta speciālisti.

Jau ziņots, ka, ieviešot jaunas velojoslas Rīgas centrā, par aptuveni 300 vietām būs jāsamazina autostāvvietu skaits. Galvaspilsētas mērs Nils Ušakovs (SC) paudis cerību, ka līdz ar šovasar plānoto papildu velojoslu ierīkošanu vairāk cilvēku sāks pārvietoties ar divriteni, nevis autotransportu, līdz ar to pilsētā uzlabosies gaisa kvalitāte. Velosipēdisti krietni mazāk brauks pa ietvēm, bet pārvietošanās pa brauktuvēm kļūs organizētāka.

"Tas viss ir ļoti labi, bet cena par to būs apmēram mīnus 300 pilsētas centrā slēgtu autostāvvietu, līdz ar to automobilisti kādu laiku noteikti auros," prognozēja Ušakovs.

Rīga, 22.apr., LETA.
Foto:konstantin/Flickr
 

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai