abc.lv skaitļos

Lietotāji online175
Aktīvie uzņēmumi25212
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Rēzeknes Augstskola gūst atzinību Latvijas Arhitektūras gada balvas konkursā : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Rēzeknes Augstskola gūst atzinību Latvijas Arhitektūras gada balvas konkursā

Rēzeknes Augstskola gūst atzinību Latvijas Arhitektūras gada balvas konkursā
Latvijas Arhitektūras gada balvu ieguva Rundāles pils restaurācijas projekts, taču žūrija piešķīra arī četras sudraba balvas. Vienu no tām saņēma Rēzeknes Augstskolas Inženieru fakultātes ēka, būvniecības portālu abc.lv informē Rēzeknes Augstskolā.

Ēkas autori: AB3D, arhitekti Juris Mitenbergs, Pēteris Spuriņš, Uldis Tučs, Guna Priede. Interjers tapis sadarbībā ar Dizaina studija A, teritorijas labiekārtojums - Linda Zaļā.

"Zīmīgi, ka konkursa darbus vērtēja nozares profesionāļi, izcili starptautiskie eksperti. Rēzeknes Augstskola pēdējos gados strauji augusi, sakārtojot infrastruktūru, īstenojot nozīmīgus projektus. Studentiem ir iespēja studēt pasaules līmeņa arhitektūras izcilā vidē, kuras nav nevienā citā Latvijas augstākās izglītības iestādē. Tas ir lielisks sākums studentu pilsētiņas izveidei Rēzeknē, nākotnē turpinot teritorijas labiekārtošanas un pārējo ēku renovācijas darbus," norāda RA projektu koordinators M. Igavens.

Jāpiebilst, ka Inženieru fakultātes ēka tika atklāta 2014. gada 4.jūlijā, tajā atrodas 17 mūsdienīgas laboratorijas, auditorijas lekcijām, kā arī konferenču zāle.

Vēl vērtēti tika 12 pretendenti: Latvijas Nacionālā bibliotēka jeb Gaismas pils, pabeigtā Rundāles pils restaurācija, Vidzemes koncertzāle "Cēsis", vides objekts "Arsenāla tunelis" Ķeipenes dzelzceļa stacijā, brīvdienu māja "Brieži", uzņēmuma "Cabot" birojs, paviljons multimediālam dabas izglītības pasākumam "Dabas koncertzāle", dzīvokļu nams Skārņu ielā Vecrīgā, Latvijas ekspozīcija Venēcijas biennāles 14.starptautiskajā arhitektūras izstādē "Unwritten", ielas maketa projekts "Mierīgi!", neliels mājoklis "Pied a Terre" vēsturiskā namā Rīgas klusajā centrā, privātmāja Juglas ezera krastā.

Latvijas Arhitektūras gada balva ir ikgadējs nacionālais arhitektūras konkurss ar mērķi apzināt un popularizēt Latvijas arhitektūras labākos sniegumus un veicināt arhitektūras augstvērtīgu attīstību. Tas ir Latvijas arhitektūras gada lielākais notikums, atzīts par valstiski nozīmīgu pasākumu, un pati balva ir augstākais apbalvojums Latvijas arhitektūrā. Latvijas arhitektūras gada balvu rīko Latvijas Arhitektu savienība kopš 1995. gada.

Foto: Ieva Lūka/LETA

 

Banner 280x280

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai