abc.lv skaitļos

Lietotāji online59
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1279
Ekspertu atbildes3041
Regulators aicina laikus izzināt visu par gaidāmo elektroenerģijas tirgus atvēršanu : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Regulators aicina laikus izzināt visu par gaidāmo elektroenerģijas tirgus atvēršanu

Regulators aicina laikus izzināt visu par gaidāmo elektroenerģijas tirgus atvēršanu

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (Regulators) novembrī uzsāk tikšanos ciklu ar Latvijas iedzīvotājiem, lai informētu par aktuālajiem jautājumiem, kas saistīti ar gaidāmo elektroenerģijas tirgus atvēršanu. Kopā ar zinošākajiem ekspertiem no Ekonomikas ministrijas, Patērētāju tiesību aizsardzības centra, kā arī AS "Sadales tīkls" Regulators viesosies astoņās Latvijas pilsētās, lai sniegtu atbildes uz iedzīvotājiem neskaidrajiem jautājumiem.

Regulatora kompetencē ir siltuma un ūdens tarifu apstiprināšana, tādēļ tiks organizēta atsevišķa sarunu sesija iedzīvotājiem, kurā ikvienam būs iespēja uzzināt par siltumapgādes un ūdenssaimniecības pakalpojumiem un to maksu.

Pirmā tikšanās ar iedzīvotājiem būs Valmierā, 4.novembrī, Vidzemes augstskolas ēkā, plkst. 14:00. Tajā Ekonomikas ministrijas pārstāvis Valmieras iedzīvotājiem stāstīs par elektrības tirgus atvēršanas nepieciešamību un sociālā atbalsta modeli. Regulatora Enerģētikas departamenta pārstāvis informēs par elektrības maksas veidošanos un dažādu piedāvājumu salīdzināšanu. Savukārt Patērētāju tiesību aizsardzības centra pārstāvis informēs par to, kas iedzīvotājiem jāņem vērā, slēdzot elektrības līgumus, bet AS "Sadales tīkls" pārstāvis - par galvenajām iedzīvotājiem veicamajām darbībām.

Dienas otrajā pusē - sākot no plkst. 16:15 - Regulatora pārstāvji Valmieras iedzīvotājus informēs par siltumapgādes un ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu un to maksas veidošanos, faktoriem, kas nosaka un ietekmē to lielumu.

Banner 280x280

Visas dienas laikā no plkst. 12:00 līdz 18:00 iedzīvotājiem būs iespēja tikties ar elektrības tirgotājiem, individuāli pārrunāt piedāvājumus un slēgt līgumus.

Kopumā Regulatora eksperti dosies uz astoņām Latvijas pilsētām - Jelgavu, Ventspili, Liepāju, Rēzekni, Daugavpili, Jēkabpili un Rīgu. "Daudziem iedzīvotājiem ir priekšstats - nekas jau nemainīsies, savukārt citiem ir neziņa. Šī ir iespēja nākt un jautāt tieši ekspertiem - kas, kad, kur, kā. Aicinām iedzīvotājus aktīvi iesaistīties Regulatora organizētajā sarunā, uzdot visus sev neskaidros jautājumus par elektrības tirgus atvēršanu, jo izmaiņas ir gaidāmas un tā būs ne tikai augstāka elektroenerģijas cena, bet arī jauni spēles noteikumi tirgū. Arī tie iedzīvotāji, kuri ir izvēlējušies nogaidošo taktiku un plāno līgumus ar elektrības tirgotāju nepārslēgt, ir aicināti piedalīties un uzzināt no ekspertiem, kas turpmāk būtu jāņem vērā, slēdzot elektrības līgumus, kādi ir līgumu slēgšanas termiņi, kādi ir elektrības tirgotāju pienākumi un citus. Labāk būt informētiem, nekā minēt un izteikt pieņēmumus", skaidro Regulatora pārstāve Inese Krūmiņa.

Foto: Stock.XCHNG.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai