abc.lv skaitļos

Lietotāji online50
Aktīvie uzņēmumi25213
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
"Pohjola Bank" Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra pirmās kārtas būvniecībai piešķir sešu miljonu eiro aizdevumu : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

"Pohjola Bank" Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra pirmās kārtas būvniecībai piešķir sešu miljonu eiro aizdevumu

"Pohjola Bank" Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra pirmās kārtas būvniecībai piešķir sešu miljonu eiro aizdevumu

Somijas vadošās bankas "Pohjola Bank" filiāle Latvijā parakstījusi līgumu ar Latvijas Universitāti (LU) par 6 miljonu eiro lielu aizdevumu LU Dabaszinātņu akadēmiskā centra Torņakalnā būvniecības finansēšanai, informē banka.

Dabaszinātņu akadēmiskais centrs ir LU Akadēmiskā centra Torņakalnā pirmā kārta. Latvijas Universitāte projekta finansētāju izvēlējās atklātā konkursā.

LU Akadēmiskā centra pamatakmens un laika kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm tika ielikti jau šā gada 28.maijā. Dabaszinātņu akadēmiskā centra būvi paredzēts pabeigt 2015. gada augustā. Tad uz jauno ēku Torņakalnā varēs pārcelties aptuveni 3000 studentu no četrām LU fakultātēm - jaunajā ēkā atradīsies Bioloģijas fakultāte, Ķīmijas fakultāte, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte, kā arī Medicīnas fakultāte. Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā jaunas telpas būs arī Mikrobioloģijas un biotehnoloģijas institūtam, kā arī Ķīmiskās fizikas institūtam. Ēkā paredzēts iekārtot arī vairāku valsts nozīmes pētniecības centru laboratorijas.

Banner 280x280

Nākamajās kārtās plānots izveidot Humanitāro zinātņu centru, Dzīvības un veselības zinātņu centru, Skolotāju izglītības centru un Sociālo zinātņu centru. Kompleksā paredzētas studiju servisa un rekreācijas telpas, kā arī dienesta viesnīcas, sporta centrs un ekumēniskā baznīca. Plānots, ka viss komplekss tiks pabeigts līdz 2023.gadam, un tas uzņems 15 000 studentu.

Foto: Evija Trifanova / LETA

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai