abc.lv skaitļos

Lietotāji online37
Aktīvie uzņēmumi25213
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Pieteikušies divi pretendenti uz daudzstāvu mājas ekspertīzi Zolitūdes traģēdijas vietā : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Pieteikušies divi pretendenti uz daudzstāvu mājas ekspertīzi Zolitūdes traģēdijas vietā

Pieteikušies divi pretendenti uz daudzstāvu mājas ekspertīzi Zolitūdes traģēdijas vietā

Iepirkumā par tiesībām veikt ekspertīzi Zolitūdes traģēdijas vietā esošajai daudzstāvu mājai pieteikušies divi pretendenti, informē Rīgas pilsētas būvvalde.

Šodien plkst.11 noslēdzās pieteikumu iesniegšana Rīgas pilsētas būvvaldes izsludinātajam publiskajam iepirkumam par daudzstāvu dzīvojamās ēkas un tirdzniecības centra Priedaines ielā 20 konstrukciju pašreizējā stāvokļa novērtējumu, apsekošanu un ģeotehniskās izpētes ekspertīzi.

Pieteikumus iesniedza divi pretendenti - AS "Inspecta Latvija" ar finanšu piedāvājumu 118 000 eiro apmērā un SIA "LBS - Konsultants" ar finanšu piedāvājumu 110 350 eiro apmērā.

Iepirkuma komisija pārliecināsies par to, vai pretendents ir iesniedzis visus iepirkuma nolikumā norādītos dokumentus un vai tie atbilst nolikumā noteiktajām prasībām, kas sevī ietver gan pretendentu kvalifikācijas pārbaudi, gan tehnisko un finanšu piedāvājumu pārbaudi.

Banner 280x280

Pretendentiem, kas varēja būt gan fiziskas persona, gan juridiskas persona, personālsabiedrības vai piegādātāju apvienības, piedāvājumi bija jāiesniedz par visu iepirkuma priekšmetu, paredzot līguma izpildes termiņu ne ilgāku kā 180 kalendārās dienas no iepirkuma līguma noslēgšanas brīža. Iepirkuma paredzētā līgumcena bija līdz 120 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Lai novērstu apkārtējās vides degradāciju, Rīgas domes Vidi degradējošo būvju komisijā 4.jūlijā pieņēma lēmumu, kurā uzdeva Zolitūdē sagruvušā veikala "Maxima" ēkas īpašniekiem virszemes daļā esošo drupu un bīstamo konstrukciju demontāžu veikt ne vēlāk kā divu mēnešu laikā kopš brīža, kad Valsts policija traģēdijas vietu nodeva īpašnieku valdījumā. Patlaban veikala drupas klasificētas kā A kategorijas grausts, kas vērtējams kā vidi degradējošs un bīstams apkārtējai sabiedrībai.

SIA "Homburg Zolitude" pašreiz veic nepieciešamos darbus, lai izpildītu visus Rīgas domes Vidi degradējošo būvju komisijas lēmumā uzliktos pienākumus, tostarp daudzdzīvokļu ēkas un pazemes autostāvvietas konservāciju Priedaines ielā 20.

Lēmums paredz, ka līdz šā gada 1.oktobrim "Homburg Zolitude" ir jānodrošina visi konservācijas darbi: jānostiprina būves konstrukcijas, jānovērš laikapstākļu radītie bojājumi, jānostiprina ēkas fasāde, jārūpējas par ugunsdrošību u.c. Tāpat uzņēmumam jānovērš nepiederošu personu iekļūšana un uzturēšanās objektā.

Saistībā ar daudzdzīvokļu dzīvojamo māju, kas atrodas blakus traģēdijas vietai Priedaines ielā 20, vēl arvien tiek gaidīts Rīgas domes ekspertu atzinums par tās stāvokli, lai pēc tam varētu lemt par turpmāko ēkas likteni. Līdz lēmuma pieņemšanai daudzdzīvokļu māja un pazemes autostāvvieta būs iekonservēta un objektā tiks nodrošināts nožogojums un apsardze

Kā ziņots, pagājušā gada 21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam "Maxima", dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus.

Rīga, 29.aug., NOZARE.LV.

Foto: Evija Trifanova / LETA

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai