abc.lv skaitļos

Lietotāji online17
Aktīvie uzņēmumi25212
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Pieņem jaunus Dzelzceļa būvnoteikumus : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Pieņem jaunus Dzelzceļa būvnoteikumus

Pieņem jaunus Dzelzceļa būvnoteikumus

Šodien valdība pieņēma Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādātos būvnoteikumus dzelzceļa inženierbūvēm "Dzelzceļa būvnoteikumi".

Noteikumi paredz, ka par dzelzceļa infrastruktūras objektu būvniecības kārtības ievērošanu un būvniecības procesa kontroli atbildīga ir Valsts dzelzceļa tehniskā inspekcija.

Ņemot vērā Ministru kabineta noteikuma projektu "Vispārīgie būvnoteikumi", dzelzceļa būvnoteikumos noteiktas trīs būvju grupas. Pirmās grupas dzelzceļa infrastruktūras objektu būvniecības process ir vienkāršāks nekā trešās grupas dzelzceļa infrastruktūras objektiem. Tāpat pirmās grupas dzelzceļa infrastruktūras objekta būvniecību veic, pamatojoties uz paskaidrojuma rakstu, bet otrās vai trešās grupas dzelzceļa infrastruktūras objektu - uz būvatļauju.

Noteikumi paredz, ka būvniecību var ierosināt dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs, nekustamā īpašuma īpašnieks, valdītājs, nomnieks, lietotājs, kuram ar līgumu noteiktas tiesības būvēt, vai to pilnvarota persona.

Banner 280x280

Minētie noteikumi attieksies uz aptuveni 400 dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājiem un aptuveni 100 būvkomersantiem, kuri darbojas dzelzceļa būvniecības jomā.

Plānots, ka dzelzceļa būvnoteikumi stāsies spēkā vienlaikus ar jauno Būvniecības likumu.

Jau ziņots, ka valdošās koalīcijas partijas vienojās atlikt jaunā Būvniecības likuma spēkā stāšanos no šā gada 1.maija uz 1.oktobri.

Jau iepriekš jaunā Būvniecības likuma spēkā stāšanās termiņš tika atlikts no 1.februāra uz šā gada 1.maiju.

Būvniecības likums Saeimā tika pieņemts pērn 9.jūlijā. Šis likums deleģēja Ministru kabinetam izdot dažādus normatīvos aktus, lai nodrošinātu likuma izpildi.

Rīga, 2.sept., NOZARE.LV.

Foto: Ieva Čīka / LETA

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Ar jauniem noteikumiem veicinās teritoriju un būvju kopšanu galvaspilsētā

Ar jauniem noteikumiem veicinās teritoriju un būvju kopšanu galvaspilsētā

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja otrdien, 16. aprīlī, atbalstīja jaunus noteikumus* par teritoriju kopšanu un būvju uzturēšanu galvaspilsētā, kas paredz nodrošināt sakoptu pilsētvidi, vienlaikus neuzliekot pārmērīgu slogu iedzīvotājiem atsevišķu teritoriju kopšanas nodrošināšanai. Noteikumi vēl būs jāpieņem domes sēdē.

Izstāsti Latvijai