abc.lv skaitļos

Lietotāji online31
Aktīvie uzņēmumi25212
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Pieņem jaunos Latvijas būvnormatīvus : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Pieņem jaunos Latvijas būvnormatīvus

Pieņem jaunos Latvijas būvnormatīvus
Valdība šodien pieņēma jaunus Ministru kabineta noteikumus par Latvijas būvnormatīviem. Apstiprināti 16 Latvijas būvnormatīvi, kas stāsies spēkā 1.jūlijā.

Sekmējot kvalitatīvu būvju būvniecību, Latvijas būvnormatīvos iekļautas ne tikai valsts noteiktās specifiskās prasības dažādu būvju projektēšanai, bet arī atsauces uz attiecīgajiem Eirokodeksa standartiem, kas piemērojami attiecīgo būvju būvniecībā, tādējādi nodrošinot ēku būvniecības atbilstību Eiropas praksei, paziņojumā medijiem informē Ekonomikas ministrija (EM).

Pieņemti būvnormatīvi "Ūdensapgādes būves", "Kanalizācijas būves", "Elektronisko sakaru tīkli", "Meliorācijas sistēmas un hidrotehniskās būves", "Būvizmaksu noteikšanas kārtība", "Publiskas būves", "Ēku iekšējais ūdensvads un kanalizācija", "Būvju ugunsdrošība", "Dabasgāzes ārējo gāzesvadu sistēma", "Sašķidrinātās naftas gāzes iekšējo un ārējo gāzesvadu sistēma", "Dabasgāzes iekšējo gāzesvadu sistēma", "Būvju tehniskā apsekošana", "Ēku norobežojošo konstrukciju siltumtehnika", "Dzīvojamās ēkas", "Inženierizpētes noteikumi būvniecībā", "Būvklimatoloģija".

Apstiprinot šos būvnormatīvus, EM pabeigusi darbu pie 29 Latvijas būvnormatīvu pārskatīšanas, kas bija plānota pēc jaunā Būvniecības likuma pieņemšanas. EM informē, ka piecu gadu laikā plānots arī pakāpeniski pārskatīt un pārstrādāt minēto būvnormatīvu saturu, papildinot un pilnveidojot to prasības, ņemot par pamatu nozares inovācijas un tehnoloģiju izaugsmi Eiropas Savienībā kopumā.

Būvnormatīvu "Ūdensapgādes būves" un "Kanalizācijas būves" anotācijās EM vērš uzmanību, ka Latvijas Būvniecības padomes sēdē maijā tika izskatīts jautājums par primāri pārstrādājamajiem Latvijas būvnormatīviem. Atbilstoši pieņemtajam lēmumam tiek plānota turpmāka Latvijas būvnormatīvu pārstrāde, veidojot darba grupas, lai nodrošinātu pārstrādes procesa atbilstību nozares prasībām. Latvijas ūdensapgādes un kanalizācijas uzņēmumu asociācijas izteiktie un vērā neņemtie priekšlikumi par būvnormatīviem "Ūdensapgādes būves" un "Kanalizācijas būves" tiks izskatīti sadarbībā ar atbilstošo nozari, pārstrādājot šos būvnormatīvus.

Banner 280x280

EM skaidro, ka būvniecības nozares normatīvo bāzi veido vairāki likumi un Ministru kabineta noteikumi, kas apkopoti atbilstoši būvniecības procesam un kopā ar būvizstrādājumu atbilstības novērtēšanai piemērojamo standartu sarakstu vienuviet publicēti EM mājaslapā.

Jaunu būvnormatīvu pieņemšanu līdz šā gada jūlija sākumam paredz Būvniecības likums.

LETA

Foto: Stock.XCHNG

 

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Ar jauniem noteikumiem veicinās teritoriju un būvju kopšanu galvaspilsētā

Ar jauniem noteikumiem veicinās teritoriju un būvju kopšanu galvaspilsētā

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja otrdien, 16. aprīlī, atbalstīja jaunus noteikumus* par teritoriju kopšanu un būvju uzturēšanu galvaspilsētā, kas paredz nodrošināt sakoptu pilsētvidi, vienlaikus neuzliekot pārmērīgu slogu iedzīvotājiem atsevišķu teritoriju kopšanas nodrošināšanai. Noteikumi vēl būs jāpieņem domes sēdē.

Izstāsti Latvijai