abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1278
Ekspertu atbildes3041
Pašvaldība neprognozē, vai būs nepieciešams pagarināt ārkārtas situācijas termiņu Tukuma attīrīšanas iekārtām : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Pašvaldība neprognozē, vai būs nepieciešams pagarināt ārkārtas situācijas termiņu Tukuma attīrīšanas iekārtām

Pašvaldība neprognozē, vai būs nepieciešams pagarināt ārkārtas situācijas termiņu Tukuma attīrīšanas iekārtām
Tukuma novada pašvaldība pagaidām atturas prognozēt, vai pirmdien, 3.augustā, vēlreiz tiks pagarināts ārkārtas situācijas termiņš Tukuma attīrīšanas iekārtām "Tīle" un Slocenes upei.

Kā aģentūru LETA informēja Tukuma novada domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ("Tukuma pilsētai un novadam"), šodien novada domes sēdē tika apstiprināts viņa 20.augustā izdotais rīkojums par ārkārtas situācijas termiņa pagarināšanu līdz 3.augustam. Tas bijis tikai formāls lēmums, atbilstoši likumdošanas prasībām apstiprinot jau iepriekš izdoto rīkojumu, un uz šodienu nebija nekādu jaunu apstākļu, lai lēmumprojektu papildinātu ar citiem punktiem, skaidroja Lukmans.

3.augustā paredzēta kārtējā, pēc skaita jau ceturtā, apspriede, kurā pulcēsies pašvaldības vadība, iesaistīto iestāžu un uzņēmumu vadība, Valsts vides dienesta (VVD) pārstāvji un eksperti, kas pēta ūdens stāvokli Šlokenbekas dzirnavezerā un attīrīšanas ietaisēs. Tad arī tiks lemts, vai atcelt noteikto ārkārtas stāvokli. "Pašlaik es vēl negribētu prognozēt, vai ārkārtas stāvoklis tiks pagarināts. Eksperti un speciālisti strādā, pirmdien viņus uzklausīsim un tad lemsim," informēja domes priekšsēdētājs.

Kā norādīja Lukmans, pašlaik stāvoklis Šlokenbekas dzirnavezerā jau esot normāls, un pēdējās nedēļas laikā veiktās analīzes uzrādījušas, ka skābekļa daudzums dzirnavezerā ir pietiekams. Drošības dēļ gan joprojām tiek darbinātas aerācijas iekārtas, lai nodrošinātu ūdens bagātināšanu ar skābekli. "Trīs bioloģiskie attīrīšanas iekārtu koridori jau strādā uz pilnu jaudu, bet ceturtais vēl tiek atjaunots," informēja Lukmans. Jau iepriekš viņš skaidroja, ka aerācijas iekārtu darbināšana būs nepieciešama tikmēr, kamēr pilnībā nebūs atjaunojušies visi attīrīšanas iekārtu bioloģiskie koridori, samazinot dūņu lauku apjomus un audzējot jaunas baktērijas.

Banner 280x280

Ārkārtas stāvokli Tukuma novada dome izsludināja 10.jūlijā saistībā ar piesārņojumu Tukuma novada Šlokenbekas dzirnavezerā, no kura dažu dienu laikā tika izceltas četras tonnas beigtu zivju.

LETA

Foto: Stock.XCHNG

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai