abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1279
Ekspertu atbildes3041
Pašapkalpošanās automazgātavu tīkla izveidē investēs 12 miljonus eiro : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Pašapkalpošanās automazgātavu tīkla izveidē investēs 12 miljonus eiro

Pašapkalpošanās automazgātavu tīkla izveidē investēs 12 miljonus eiro
Investējot 12 miljonus eiro, vairāk nekā 20 Latvijas pilsētās plānots izveidot Latvijā pirmo pašapkalpošanās automazgātavu tīklu "Wash&Drive", aģentūru LETA informē SIA "Wash&Drive" valdes loceklis un līdzīpašnieks Augusts Iesalnieks.

Viņš norāda, ka divu līdz trīs gadu laikā visā Latvijā tiks izveidotas vairāk nekā 40 automazgātavas ar 160 līdz 200 atklāta tipa mazgāšanas boksiem. Uzņēmuma vadība prognozē, ka "Wash&Drive" tīkls diennaktī spēs apkalpot līdz pat 20 000 automašīnu.

Skaidrojot savu lēmumu veidot pašapkalpošanās tīklu "Wash&Drive", uzņēmuma vadība norāda, ka Latvijas tirgū ir pietiekami augsts pieprasījums pēc šādiem pakalpojumiem.

"Divi no trīs auto vadītājiem atzīst, ka labprāt izmantotu automazgātavu pakalpojumus, tomēr lielākoties no tā viņus attur doma par garām rindām un salīdzinoši augstām izmaksām. Veidojot pašapkalpošanās automazgātavu tīklu, mēs radīsim iespēju šoferiem savu auto nomazgāt piecu līdz septiņu minūšu laikā, turklāt tērējot tikai divus eiro," atzīst Iesalnieks.

Pirmā automazgātava ir atklāta Rīgā, Duntes ielā, tirdzniecības centra "Sky and More" autostāvvietā, maijā tiks atklāta vēl viena automazgātavu Liepājā, vēl sešas patlaban ir projektēšanas stadijā. Lai straujāk attīstītu automazgātavu tīklu, patlaban visā Latvijā norisinās sarunas par iespēju iegādāties vai nomāt zemes gabalus, kas piemēroti automazgātavas būvniecībai, atklāj Iesalnieks.

Banner 280x280

"Wash&Drive" automazgātavas tiks būvētas Rīgā, Ventspilī, Kuldīgā, Tukumā, Saldū, Jūrmalā, Jelgavā, Dobelē, Bauskā, Ogrē, Jēkabpilī, Daugavpilī, Rēzeknē, Madonā, Gulbenē, Valmierā, Valkā un citur Latvijā.

Rīgā tiek plānota 20 automazgātavu izbūve. SIA "Wash&Drive" īpašnieki ir atvērti sarunām par zemes gabalu 400 līdz 2000 kvadrātmetru platībā iegādi vai nomu desmit gadu termiņā. Priekšroka tiek dota tiem zemesgabaliem, kuri atrodas stratēģiski svarīgās vietās - pie degvielas uzpildes stacijām, lielveikaliem, ātrās ēdināšanas iestādēm, dzīvojamiem rajoniem.

"Wash&Drive" automazgātavās tiks izmantotas "Karcher" tehnoloģijas un aprīkojums, kas tiek augstu vērtēts Eiropā un Skandināvijas valstīs. "Pēdējos gadus mēs redzam arvien pieaugošu tendenci pieprasījumam pēc pašapkalpošanās risinājumiem auto mazgāšanai. "Karcher" tehnoloģijas ir plaši izmantotas lielākajā daļā Eiropas valstu, tomēr Latvijā šajā segmentā "Wash&Drive" būs pionieris," uzsver "Karcher" vadītājs Baltijas valstīs Edvins Gužausks.

SIA "Wash&Drive" dibināta 2014.gada 4.jūnijā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 4000 eiro. "Wash&Drive" īpašnieki ir AS "Dotcom Enterprises" - 50% un SIA "BTCG". Savukārt "BTCG" īpašnieki ir Iesalnieks - 85% un Sergejs Leibus 15%.

Rīga, 27.febr., LETA.

Foto: Stock.XCHNG.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai