abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25212
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Padomi, kā izvēlēties instrumentus mājas un dārza darbiem : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Padomi, kā izvēlēties instrumentus mājas un dārza darbiem

Padomi, kā izvēlēties instrumentus mājas un dārza darbiem
Banner 280x280

Ikvienā privātmājā un vasarnīcā nepieciešami dažādi instrumenti – zālāja kopšanai, koku zāģēšanai, malkas skaldīšanai, pagalma sakopšanai un citu nepieciešamo darbu veikšanai. Pavasaris ir laiks, kad tiek pārskatīta un sagatavota nepieciešamā tehnika sezonas darbiem, taču, iespējams, jāveic arī kāda jauna instrumenta iegāde.

Izvēloties sev jaunu instrumentu - ķēdes zāģi, zāles pļāvēju, dārza traktoru vai krūmgriezi – ikviens vēlas, lai ierīce būtu pietiekoši jaudīga, droša un kalpotu ne vienu vien sezonu. Kā izvēlēties piemērotāko no plašā piedāvājuma? Kādas ir galvenās atšķirības starp ar akumulatoru un ar degvielu darbināmiem instrumentiem?

Vieglums
Akumulatora instrumenti, salīdzinot ar degvielas darbinātiem instrumentiem, ir gandrīz divas reizes vieglāki, jo nav nepieciešama degvielas tvertne. Strādājot ar vieglāku instrumentu, tā lietotājs tik ātri nenogurst, kā arī rokām un mugurai ir mazāka slodze.

Klusa darbība

Akumulatora instrumentiem ir mazāka vibrācija un klusāka darbība – par aptuveni 13 dB mazāk nekā degvielas analogiem. Tā ir ievērojama atšķirība, jo, samazinot troksni tikai par 3 dB, cilvēkam šķiet, ka tas kļuvis divas reizes klusāks.

Vienkārša apkope
Akumulatoru instrumentu apkope ir vienkāršāka, jo nav nepieciešama degviela un smērvielas, maiņas filtri u.c. Vajadzīgs tikai uzlādēt litija jonu akumulatoru, kas nodrošina 85 minūšu nepārtrauktu instrumenta darbību.

Akumulatoru instrumentu piedāvājums

Zviedru kompānija "Husqvarna" jau vairāk nekā 50 gadus ražo profesionālo un pusprofesionālo tehniku koku un piemājas teritoriju kopšanai. Piedāvājumā ir liela akumulatoru instrumentu izvēle: ķēdes zāģi, zāles pļāvēji, krūmgrieži, dārza šķēres, gaisa pūtēji un robotizētie zāles pļāvēji. Akumulatoru ražojumi izceļas ar tādu pašu kvalitāti kā degvielas instrumenti. Tie ir jaudīgi, droši, izturīgi un nepiesārņo apkārtējo vidi.

Akumulatora ķēdes zāģis klausa arī sievietēm


"Husqvarna" akumulatoru ķēdes zāģu piedāvājumā ir 3 modeļi ar litija jonu akumulatoriem. Salīdzinot ar degvielas ķēdes zāģiem, tie ir gandrīz divas reizes vieglāki un sver no 2,4 līdz 2,7 kg (bez akumulatora). Parastais degvielas ķēdes zāģis atkarībā no modeļa sver no 4 līdz 6 kg (bez degvielas un eļļas).

"Akumulatora ķēdes zāģi var izmantot arī slēgtās telpās, kas ir aktuāli, būvējot baļķu un koka karkasa mājas. Ar vieglāku instrumentu rīkoties sarežģītās situācijās ir parocīgāk, piemēram, strādājot uz jumta. Kā arī gadījumos, kad nepieciešama augsta precizitāte, piemēram, izzāģējot sarežģītas koka detaļas, to var izmantot figūrzāģēšanā. Tas ir tik viegls un ērts, ka arī sievietei nebūs grūti ar to strādāt," skaidro kompānijas "Husqvarna Latvija" pārstāvis Juris Marhilevičs.

Akumulatora instrumenti apkārtnes sakopšanai


Rūpes par piemājas zālāju prasa lielus pūliņus. Bez labas tehnikas daļai zemes īpašnieku rūpes par zemes gabalu kļūst patiesi problemātiskas.

Izvēloties jaunu tehniku rūpēm par zālāju, J. Marhilevičs iesaka ņemt vērā zemes gabala reljefu un zāles stāvokli. Nelielam piemājas zālājam nav nepieciešami jaudīgi instrumenti, bet lielākā vasarnīcā, kur vajadzīgs nopļaut garāku zāli un reljefs ir nelīdzens, nepieciešama jaudīgāka tehnika. "Tiem, kuri meklē vienkārši apkopjamu tehniku, kam nav nepieciešama degviela un eļļas maiņa, varu ieteikt akumulatoru instrumentus," stāsta J. Marhilevičs.

Viens no jaudīgākajiem pusprofesionālajiem instrumentiem ir jaunās paaudzes akumulatora trimmeris ar inovatīvu motoru bez slotiņām, kas paaugstina tā darbības efektivitāti par 25% salīdzinājumā ar standarta motoriem un nodrošina vienmērīgu griešanu gan biezā, gan slapjā zālē. Ar akumulatoru darbināmi izstrādājumi strādā ļoti klusi, kas ir svarīgi, strādājot privātmāju rajonos, parkos pie atpūtas mājām un viesnīcām.

Publicitātes foto

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

VNĪ: Nodots ekspluatācijā Kinoloģijas centrs Rēzeknē

VNĪ: Nodots ekspluatācijā Kinoloģijas centrs Rēzeknē

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) vadībā pabeigti darbi pie Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes Kinoloģijas centra izveides Rēzeknē, Maskavas ielā 30. Pabeidzot projektu, radīta mūsdienīga infrastruktūra muitas kinologu un darba suņu apmācībām, informē VNĪ valdes locekle Jeļena Gavrilova.

Izstāsti Latvijai