abc.lv skaitļos

Lietotāji online85
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1279
Ekspertu atbildes3041
Notiks konference "Mājoklis Latvijā: likumos un realitātē" : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Notiks konference "Mājoklis Latvijā: likumos un realitātē"

Notiks konference "Mājoklis Latvijā: likumos un realitātē"

Konference ir veltīta dažādiem aspektiem saistībā ar mājokļa izmantošanu - to drošību, apsaimniekošanu, izmaksām un cilvēku ienākumu samērojamību ar dzīvokļa uzturēšanas izmaksām.

Konferences pirmais bloks ir veltīts mājokļu drošības aspektam. 2014.gadā ir pieņemts jauns Būvniecības likums, kas bija pārskatīts nolūkā nodrošināt labāku būvdarbu kvalitāti un ēku ekspluatācijas kontroli. Bija asas diskusijas un dažādi viedokļi par to, kā labāk sasniegt kvalitāti, kontroli un drošību. Patlaban tiek veidots normatīvais regulējums Ministru kabineta līmenī likuma normu interpretācijai. Konferencē ir paredzēts apskatīt šos jautājums saistībā ar dzīvojamām mājām.

Konferences otrais bloks ir veltīts māju apsaimniekošanas tematam. 2014.gadā nāca klajā izmaiņas Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā, kas paredz tiešo norēķinu sistēmas ieviešanu Latvijā. Konferencē tiks skarti jautājumi par komunālajiem maksājumiem un to pieauguma dinamiku, par iedzīvotāju iespējām kontrolēt un mainīt apsaimniekotājus, par apsaimniekotāju labās prakses pieredzi, kā arī tiesiski normatīvās bāzes uzlabošanas iespējām.

Banner 280x280

Konferencē uzstāsies un pie apaļa galda diskutēs Ekonomikas ministrijas, Saeimas komisiju, Patērētāju tiesību aizsardzības centra, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas, pilsētu būvvalžu, apsaimniekošanas uzņēmumu, pašvaldības dienestu pārstāvji, zinātniskie darbinieki, kā arī profesionālo un nevalstisko organizāciju pārstāvji. Apaļā galda diskusijas notiks par diviem tematiem: "Vai mūsu māja ir droša?" un "Mājokļu apsaimniekošana".

Pasākums notiks 29.augustā Rīgas domes telpās, Sēžu zālē, Rātslaukumā 1, Rīgā, no plkst.10.00 līdz 16.00.

Foto: Diāna Lozko / LETA

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai