abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25213
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Norāda uz problēmu ar dzīvokļu īpašumos nesadalītām ēkām, kas rezultējas lielākos nodokļos : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Norāda uz problēmu ar dzīvokļu īpašumos nesadalītām ēkām, kas rezultējas lielākos nodokļos

Norāda uz problēmu ar dzīvokļu īpašumos nesadalītām ēkām, kas rezultējas lielākos nodokļos

Būtu jārisina problēma ar dzīvokļu īpašumos nesadalītām ēkām, kādēļ īpašniekiem nākas maksāt nodokli par skaidri nedefinētu platību, kuru viņi ikdienā nemaz neizmanto, ceturtdien, 28.aprīlī, Rīgas domes "Vienotības" deputātu frakcijas rīkotā seminārā "Nekustamā īpašuma nodokļa piemērošana un problēmas Rīgā" sprieda tā dalībnieki.

Rīgas domes Pašvaldības ieņēmumu pārvaldes vadītāja vietniece Ināra Papina akcentēja, ka šāda problēma skar ap 17% dzīvokļu īpašnieku Rīgā. Viņa norādīja, ka īpašniekiem jāmaksā par domājamām daļām, kas nav skaidri noteiktas un bieži neatbilst īpašnieka izmantotajai platībai.

"No tādas kārtības kāds iegūst, kāds zaudē. Ja nevar īpašumu sadalīt, varbūt kopīpašnieki var vienoties par nodokļu samaksas kārtību. Mēs varam iedot telpu grupu sarakstu, bet vajag zināt, kurš kurai grupai ir lietotājs," pauda Papina.

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs (S) norādīja, ka šāda problēma izveidojusies, jo Dzīvokļa īpašuma likums lielā mērā nesaskan ar likumu par nekustamā īpašuma nodokli.

Jau ziņots, ka patlaban norit darbs pie Ministru kabineta noteikumu projekta sagatavošanas par plānotajām kadastrālo vērtību bāzes izmaiņām 2017.-2018.gadā. Vienlaikus tiek strādāts pie izmaiņām kadastrālo vērtību aprēķināšanas kārtībā jauno daudzfunkcionālo ēku grupā.

Atbilstoši Nekustamā īpašuma valsts kadastra likumam kadastrālo vērtību bāzi apstiprina reizi divos gados. Savukārt kadastrālās vērtības atbilst tirgus cenām 85% apmērā. Kadastrālo vērtību bāzes izstrādē izmanto tirgus informāciju noteiktā brīdī - 1,5 gadus pirms bāzes piemērošanas. Šogad izmantos tirgus informāciju uz 2015.gada 1.jūliju.

LETA

Foto: Stock.XCHNG

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai