abc.lv skaitļos

Lietotāji online36
Aktīvie uzņēmumi25214
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Nodibina Latvijas Saules kolektoru asociāciju : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Nodibina Latvijas Saules kolektoru asociāciju

Nodibina Latvijas Saules kolektoru asociāciju
Lai veicinātu saules kolektoru nozares attīstību, kā arī radītu izpratni sabiedrībā par efektīvu ūdens sildīšanu un apkuri, nodibināta Latvijas Saules kolektoru asociācija, aģentūru LETA informēja asociācijas pārstāvji.

"Lai arī Latvijā jau eksistē organizācijas, kas nodarbojas ar zaļās enerģijas nozarē strādājošo uzņēmumu interešu aizstāvību, saules kolektoru sistēmu ražotājiem un uzstādītājiem ir savas, specifiskas vajadzības, tostarp arī likumdošanas jomā, kuras ar šīs asociācijas palīdzību mēģināsim skaidrot un realizēt," norādīja biedrības valdes priekšsēdētājs Raivis Šķērstens.

Latvijas Saules kolektoru asociāciju dibinājuši ar enerģētiku saistītu nevalstisko organizāciju pārstāvji, piemēram, SIA "Taupi", SIA "Altenergo", SIA "Solar M Pro", SIA "Sun Invest", SIA "Saules kolektors" un citi.

Biedrība plāno organizēt informatīvus un izglītojošus pasākumus dažādās mērķauditorijās, lai informētu sabiedrību par aktuālajiem jautājumiem enerģētikā, īpaši par energoefektivitātes paaugstināšanas iespējām, saules kolektoru un citu atjaunojamo energoresursu izmantošanu.

Banner 280x280

Tāpat organizācija veicinās saules kolektoru izmantošanu ūdens sildīšanai un apkurei mājsaimniecībās, daudzdzīvokļu ēkās, valsts, pašvaldību un privātajos uzņēmumos, kā arī valsts un pašvaldības iestādēs.

Tāpat viens no galvenajiem Latvijas Saules kolektoru asociācijas uzdevumiem būs ietekmēt normatīvo aktu izstrādi enerģētikas un energoefektivitātes jomās tik tālu, cik tas attiecas uz saules kolektoru nozari. Biedrība to darīs saskaņā ar starpvalstu politikas dokumentiem un atbilstoši Eiropas Savienības un Latvijas labākās prakses piemēriem, kā arī orientējoties uz jaunākajiem zinātnes sasniegumiem.

Rīga, 6.marts, LETA.

Foto: Stock.XCHNG.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai