abc.lv skaitļos

Lietotāji online110
Aktīvie uzņēmumi25214
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
No komersantiem savākto atkritumu šķirošanas centru "Getliņos" ekspluatācijā nodos 1.novembrī : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

No komersantiem savākto atkritumu šķirošanas centru "Getliņos" ekspluatācijā nodos 1.novembrī

No komersantiem savākto atkritumu šķirošanas centru "Getliņos" ekspluatācijā nodos 1.novembrī
Atkritumu apsaimniekotājas SIA "Getliņi Eko" poligonā "Getliņi" no komersantiem savākto atkritumu šķirošanas centru ekspluatācijā nodos šī gada 1.novembrī, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Patlaban būvniecības process un tehnoloģiju iegādes process norit atbilstoši plānotajam, oktobrī notiks arī tehnoloģiju testēšana. "Šobrīd viss norit atbilstoši plānotajam grafikam, un 1.novembrī šķirošanas rūpnīcu nodosim ekspluatācijā," teica uzņēmuma pārstāve Linda Vītola-Barānova.

Projekta kopējās izmaksas plānotas 1 382 619,05 eiro apmērā. Šķirošanas centra izveide tiek līdzfinansēta Eiropas Savienības Kohēzijas fonda projektā "Apglabājamo bioloģiski noārdāmo atkritumu apjoma samazināšana, veicinot dalītās atkritumu sistēmas attīstību Stopiņu novadā". Projektu īsteno "Getliņi Eko".

Iepirkuma konkurss būvdarbiem tika izsludināts šī gada 18.februārī, bet noslēdzās šī gada 9.jūnijā. Savukārt atkritumu šķirošanas līnijas piegādei un uzstādīšanai iepirkums tika izsludināts šī gada 4.martā, bet noslēdzās 27.maijā.

Jaunais atkritumu šķirošanas centrs nepieciešams, lai samazinātu bioloģiski noārdāmo atkritumu apjomu. Atkritumu šķirošanas centrā tiks šķiroti atkritumi, kas tiek savākti no komersantiem, teica uzņēmuma pārstāve.

Banner 280x280

Šie atkritumi atšķiras no atkritumiem, kas tiek savākti no iedzīvotājiem, jo tajos ir koksne, lapas, zari, metāls, stikls, augsne un citi komerciālie atkritumi. No komersantiem savāktos nešķirotos sadzīves atkritumus nedrīkst bez sagatavošanas apglabāšanai deponēt poligonā, jo tajos ir ievērojama daļa bioloģiski noārdāmo atkritumu un otrreizējo izejvielu, kuras pirms atkritumu deponēšanas ir jānodala.

Jaunā atkritumu šķirošanas līnija spēs sašķirot 45 000 tonnu atkritumu gadā, samazinot nešķirotu sadzīves atkritumu apglabāšanu un uzlabojot atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu kvalitāti atkritumu poligonā.

Jau vēstīts, ka atkritumu šķirošanas centra būvdarbus veiks SIA "AZ-Inter", bet atkritumu šķirošanas līnijas piegādi un uzstādīšanu - Igaunijas uzņēmums "Technobalt Eesti".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "AZ-Inter" 2013.gadā apgrozīja 4 002 969 eiro un nopelnīja 63 548 eiro. SIA "AZ-Inter" dibināta 1993.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 114 540 eiro. "AZ-Inter" īpašnieki ir Zigmunds Birzītis (50%), Guntis Piteronoks (25%) un SIA "AB Holding" (25%), kas pilnībā pieder uzņēmējam Bislanam Abdulmuslimovam.

Kā ziņots, atkritumu apsaimniekošanas poligona "Getliņi" apsaimniekotājas SIA "Getliņi Eko" apgrozījums pērn bija 11,9 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Tas ir par 4% vairāk nekā 2013.gadā, kad apgrozījums bija 11,5 miljoni eiro. Tikmēr ievērojami ir sarukusi uzņēmuma peļņa, sasniedzot 15 367 eiro, bet 2013.gadā uzņēmuma peļņa bija 941 178 eiro.

Uzņēmums "Getliņi Eko" dibināts 1997.gadā. Tā pamatkapitāls ir 5 995 269 eiro. Uzņēmums pieder Stopiņu novada domei (2,08%) un Rīgas domei (97,92%).

LETA

Foto: Ieva Čīka/LETA

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai