abc.lv skaitļos

Lietotāji online26
Aktīvie uzņēmumi25214
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Neizskatīs Būvniecības valsts kontroles biroja direktora prasību par atjaunošanu iepriekšējā darbā : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Neizskatīs Būvniecības valsts kontroles biroja direktora prasību par atjaunošanu iepriekšējā darbā

Neizskatīs Būvniecības valsts kontroles biroja direktora prasību par atjaunošanu iepriekšējā darbā
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā no izskatīšanas noņemta bijušā AS "Inspecta Latvia" darbinieka, tagadējā Būvniecības valsts kontroles biroja direktora Pētera Druķa prasība par atjaunošanu iepriekšējā darbā.

Tiesā aģentūrai LETA norādīja, ka 1.jūlijā lieta noņemta no izskatīšanas, jo tiesnese aizņemta krimināllietas sprieduma sagatavošanā līdz 3.jūlijam un tikai pēc tam lems par lietas nozīmēšanu izskatīšanai.

Tiesā tiek vērtēta Druķa prasība pret "Inspecta Latvia" par atjaunošanu iepriekšējā darbā un atlīdzības par darba piespiedu kavējuma laiku piedziņu.

Jau ziņots, ka pēc "Inspecta Latvia" iesnieguma par iespējamu veiktu uzņēmumam piederošas mantas un naudas līdzekļu piesavināšanos pagājušā gada vasarā sākts kriminālprocess. Uzņēmums aizdomās par mantas piesavināšanos tur savu bijušo darbinieku un tagadējo Būvniecības valsts kontroles biroja direktoru Pēteri Druķi.

Avots "Inspecta Latvia", nevēloties atklāt savu vārdu, aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka iespējamā mantas un naudas līdzekļu piesavināšanās no Druķa puses tika atklāta pagājušā gada vasarā, kad uzņēmumā tika veikta iekšējā pārbaude un auditorkompānijas KPMG audits. Pēc fakta atklāšanas darba attiecības ar Druķi nekavējoties pārtrauktas.

Banner 280x280

Druķis aģentūrai LETA sacīja, ka veids, kādā "Inspecta Latvia" jaunā vadība pārtrauca ar viņu darba attiecības, neatbilst Latvijas Darba likumam. Tādēļ Druķis vērsies tiesā ar civilprasību, lai darba attiecības tiktu pārtrauktas tiesiskā veidā.

"Savukārt "Inspecta Latvia" izvēlējās šajā strīdā iesaistīt policiju. Par šo kriminālprocesu uzzināju tikai no darba devēja advokāta iesniegtajiem dokumentiem tiesai, jo līdz šim policija šī kriminālprocesa gaitā ar mani nav sazinājusies. Tāpēc ceru, ka tiesa jau tuvākajā laikā noskaidros patiesību un atrisinās šo jautājumu," sacīja Druķis.

Izsludinātajā konkursā uz Būvniecības valsts kontroles biroja direktora amatu Ekonomikas ministrijas (EM) konkursa komisija kā atbilstošāko kandidātu atzina un ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) šā gada 10.janvārī amatā iecēla Druķi.

LETA

Foto: Ieva Lūka/ LETA

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai