abc.lv skaitļos

Lietotāji online136
Aktīvie uzņēmumi25213
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Nākošnedēļ Rīgā notiks Eiropas Savienības Būvniecības nedēļa 2015 : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Nākošnedēļ Rīgā notiks Eiropas Savienības Būvniecības nedēļa 2015

Nākošnedēļ Rīgā notiks Eiropas Savienības Būvniecības nedēļa 2015
No 2. - 5. jūnijam Latvijas prezidentūras ES Padomē ietvaros Rīgā notiks ES Būvniecības nedēļa 2015, kuras laikā dažādu pasākumu ietvaros tiks pārrunāta Eiropas Komisijas izstrādātās Stratēģijas būvniecības nozares ilgtspējīgai konkurencei "Būvniecība 2020" īstenošanas aspekti, būvniecības portāls abc.lv uzzināja Ekonomikas ministrijā.

Būvniecības nozare ir viena no būtiskākajām tautsaimniecības nozarēm Eiropas Savienībā, tāpēc īpaši svarīgi ir domāt par ēku ilgtspēju un drošību. "Būvniecības kvalitāte ir atkarīga nevis no būvobjektu pārbaužu skaita, bet gan no būvdarbu veicēju izpildījuma. Būvnieku darba kvalitātes prasības ir noteiktas nevis ar pasūtītāja vēlmēm vai arhitekta skicēm, bet gan ar konkrētiem būvniecības standartiem, kurus ir jāzina un jāprot pielietot ikvienam būvniekam," uzsver Būvniecības valsts kontroles biroja direktors Pēteris Druķis.

Eiropas Komisijas 2012. gadā publicētā Stratēģija ir orientēta uz būvniecības nozares ilgtspējīgas izaugsmes sekmēšanu ES dalībvalstīs. Stratēģijas galvenie uzdevumi ir uzlabot būvniecībā strādājošo uzņēmumu konkurētspēju, stimulēt būvspeciālistu kvalifikācijas celšanu, īstenot Eiropas izaicinājumus energoefektivitātes un ilgtspējīguma sakarā, kā arī modernizēt būvniecības vides regulējumu.

ES Būvniecības nedēļas 2015 mērķis ir vienkopus pulcēt ES dalībvalstu būvniecības nozares profesionāļus, zinātniekus, plānošanas un arhitektūras pārstāvjus, kā arī politikas veidotājus un nozares uzraudzības organizāciju pārstāvjus, lai veicinātu labās prakses un ideju apmaiņu ilgtspējīgas būvniecības sekmēšanai mazo un vidējo uzņēmumu sektorā.

Būvniecības nedēļu organizē Būvniecības valsts kontroles birojs sadarbībā ar Eiropas Komisiju, Latvijas Ekonomikas ministriju, Latvijas standartizācijas biroju "Latvijas standarts", Latvijas Būvnieku asociāciju un citām nozares nevalstiskajām organizācijām un valsts institūcijām.

Informācija par ES Būvniecības nedēļas 2015 laikā organizētajiem pasākumiem Rīgā:

2. jūnijs – Diena iedzīvotājiem
Ekspertu diskusijas "Energoefektivitāte daudzdzīvokļu mājās - kā ieinteresēt un iesaistīt sabiedrību?" dalībnieki diskutēs par to, kā veicināt sabiedrības informētību par energoefektivitāti, energoefektivitātes pasākumu īstenošanas nepieciešamību un ieguvumiem, komunikāciju starp ēkas iedzīvotājiem, kā arī komunikāciju starp iedzīvotājiem un ēkas apsaimniekotājiem.

3. jūnijs – Diena zinātnei
Profesionāļu un zinātnieku vizītes LU Energoefektivitātes centrā "Latvijā izmantojamo būvkonstrukciju siltumspējas un komforta mērījumi" laikā būvniecības nozares pārstāvjiem un zinātniekiem tiks demonstrēti monitoringa "Būvkonstrukciju energoefektivitāte, ilgtspēja un siltumspēja Latvijas klimatiskajos apstākļos" rezultāti.

Eiropas zinātnes un rūpniecības foruma "Būvniecības standarti" mērķis ir diskutēt par zinātnes un pētniecības lomu standartizācijas procesā, un par to, kā standarti var palīdzēt pētniecības rezultātus ieviest tirgū, tādējādi sekmējot būvniecības nozares konkurētspēju.

4. jūnijs – Diena uzņēmējiem
MVU Standartizācijas forumā "Būvkomersantu ieguvumi no standartizācijas būvniecībā" būvindustrijas komersanti tiks iepazīstināti ar uzņēmēju iespējām iesaistīties standartizācijas procesā, palielinot izpratni par Eiropas standartizācijas sistēmu.

4.Eiropas Standartizācijas samits būs ES Būvniecības nedēļas 2015 nozīmīgākais pasākums, kura galvenā diskusiju tēma būs, kā standartizācija var veicināt pāreju uz "tīrāku un gudrāku" ekonomiku, galveno uzmanību pievēršot būvniecības nozarei.

5.jūnijs - Diena publiskai pārvaldei
Foruma "Publiskās pārvaldes nākotnes izaicinājumi būvniecības uzraudzībā" ietvaros tiksies dažādu ministriju un to pārraudzībā esošo iestāžu vadošie speciālisti, lai dalītos pieredzē par nākotnes izaicinājumiem būvniecības pārvaldei, lai sasniegtu stratēģijā "Būvniecība 2020" izvirzītos mērķus un uzdevumus.

ES Būvniecības nedēļas 2015 noslēgumā Latvijas Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Latvijas Būvniecības padomi un citām nevalstiskajām organizācijām organizēs apaļā galda diskusiju par Būvniecības nedēļas rezultātiem, galvenajiem secinājumiem un nākotnes aktivitātēm.

Foto: Edijs Pālens/LETA

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai