abc.lv skaitļos

Lietotāji online127
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Nākamnedēļ Kuldīgā notiks konference par vides pieejamību : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Nākamnedēļ Kuldīgā notiks konference par vides pieejamību

Nākamnedēļ Kuldīgā notiks konference par vides pieejamību
Starptautisko arhitektūras mantojuma dienu laikā Kuldīgā 11.septembrī un 12.septembrī norisināsies starptautiskā konference un diskusija, kas ir veltīta koncepcijas "Universālā dizaina principu piemērošana Kuldīgas vēsturiskajā centrā" apspriešanai, aģentūru LETA informēja Baltijas Arhitektūras centra prezidente Aivija Bārda.

Konferenci un diskusiju organizē Baltijas Arhitektūras centrs un neredzīgo integrācijas biedrība "Es redzu" ar Kuldīgas novada domes un starptautiskā tīkla "EuroCities" atbalstu.

11.septembrī no plkst.10.00 līdz 16.30 Kuldīgas Mākslas namā, 1905.gada ielā 6, notiks starptautiskā konference "Pieejama vide pilsētu vēsturiskajos centros. Izaicinājumi un risinājumi", kurā "EuroCities" bezbarjeru vides darba grupas dalībnieks, fonda "Pilsēta bez barjerām" viceprezidents Sergejs Čistijs (Maskava) prezentēs koncepcijas "Universālā dizaina principu piemērošana Kuldīgas vēsturiskajā centrā" projektu.

Tā apspriešanā piedalīsies Berlīnes senāta Koordinācijas centra "Bezbarjeru būvniecība" vadītāja Ingeborga Štude (Berlīne), Starptautiskās Arhitektu savienības (UIA) programmas "Arhitektūra visiem" līdzdirektore, Īrijas Karaliskā Arhitektūras institūta profesore Fionuala Rodžersona (Dublina), Sanktpēterburgas Valsts arhitektūras un būvniecības universitātes Arhitektūras fakultātes dekāna vietnieks, kopas "ProfiGID" organizators Oļegs Fjodorovs (Sanktpēterburga), pašvaldības uzņēmuma "Iedzīvotāju sociālais atbalsts" direktore Elmīra Vlasova (Pjatigorska), kompānijas "Observer" ģenerālais direktors Romāns Araņins (Kaļiņingrada), Kuldīgas novada domes Būvniecības nodaļas vadītāja, ICOMOS Latvijas nacionālās nodaļas valdes priekšsēdētāja Jana Jākobsone, Starptautiskās ainavu arhitektu (IFLA) IFLA/UIA darba grupas vadītāja Helēna Gūtmane (Rīga) un citi eksperti no Latvijas un citām zemēm, pašvaldību būvniecības un sociālo departamentu speciālisti, cilvēku ar īpašām vajadzībām NVO aktīvisti un Kuldīgas iedzīvotāji.

No plkst.15.15 līdz 17.00 notiks publiskā diskusija ar konferences ievērojamo ekspertu piedalīšanos "Universālais dizains kā izaicinājums". Vakarā plkst.20.00 Kuldīgas Mākslas namā tiks demonstrētas filmas, kas veltītas vides pieejamības un universālā dizaina problemātikai.

Banner 280x280

12.septembrī Kuldīgas pilsētvidē norisināsies izglītojošā spēle "Kuldīgas tilts un vecpilsēta Ventas senlejā", ko sagatavoja Kuldīgas novada pašvaldība sadarbībā ar Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju un citiem partneriem. Tajā startēs Kuldīgas un apkārtnes iedzīvotāju, kā arī pilsētas viesu komandas. Pasākuma noslēgumā būs rezultātu apkopošana un uzvarētāju apbalvošana.

14.septembrī Rīgā Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, plkst.15 notiks preses konference par starptautiskās konferences "Pieejama vide pilsētu vēsturiskajos centros. Izaicinājumi un risinājumi" norisi un ieguvumiem.

Baltijas arhitektūras centrs ir saņēmis Ziemeļvalstu Ministru padomes ģenerālsekretāriāta apstiprinājumu par finansējuma piešķiršanu projektam "Mantojums un vides pieejamība demokrātijas un pilsoniskās sabiedrības stiprināšanai", kura mērķis ir Latvijas un partneru valstu ilgtermiņa sociāli ekonomiska attīstība ar universālā dizaina un vides pieejamības principu ieviešanu vēstures un kultūras mantojuma jomā.

LETA

Foto: Stock.XCHNG

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Lauž līgumu ar Rail Baltica reģionālo mobilitātes punktu projektētāju

Lauž līgumu ar Rail Baltica reģionālo mobilitātes punktu projektētāju

Rail Baltica projekta nacionālais ieviesējs Latvijā – uzņēmums "Eiropas Dzelzceļa līnijas" – lauž līgumu ar Rail Baltica reģionālo mobilitātes punktu būvprojektētāju – uzņēmumu apvienību "Rere Ineco". Līguma laušana saistīta ar viena uzņēmumu apvienības dalībnieka maksātnespēju un otra nevēlēšanos pārņemt saistības.

Izstāsti Latvijai