abc.lv skaitļos

Lietotāji online50
Aktīvie uzņēmumi25213
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Nākamgad Mežaparkā būvēs multifunkcionālu sporta laukumu : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Nākamgad Mežaparkā būvēs multifunkcionālu sporta laukumu

Nākamgad Mežaparkā būvēs multifunkcionālu sporta laukumu

Nākamgad Mežaparkā plānots būvēt multifunkcionālu sporta laukumu, būvniecības portālu abc.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

2015.gadā šeit plānots izbūvēt projekta pirmo kārtu - trasi ar speciālu segumu, kā arī asfaltētu laukumu, piemērotu treniņiem, ģērbtuvi, mantu glabātuvi un citu nepieciešamo infrastruktūru.

"Laukumu ir plānots veidot, lai papildinātu aktīvās atpūtas iespējas un mazinātu negadījumu risku Mežaparka teritorijā. Uzskaitot daudzveidīgo sportistu klāstu - skrējējus, skrituļslidotājus, riteņbraucējus, longbordistus, nūjotājus - ir skaidrs secinājums, ka ir grūti organizēt satiksmi starp šiem dalībniekiem un citiem Mežaparka apmeklētājiem. Bet, izzinot sportistu treniņu specifiskas īpašības, ir skaidrs, ka laukums nevar būt orientēts vienam sporta veidam, bet sporta veidu dažādība un pieejamība tikai veicinātu treniņu kvalitatīvākus rezultātus. Tāpēc laukumā ir paredzētas tādas aktivitātes kā skrituļslidošanas trase un treks, savietojami volejbola laukumi, basketbola, futbola laukumi, skimparks, skeitparks," skaidro arhitektu biroja "Arhis" arhitekts Helvijs Savickis.

Banner 280x280

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs uzsver, ka projekta risinājums paredz , ka Dziesmu svētku laikā šeit varēs novietot dalībnieku autobusus, kā tas darīts arī līdz šim: "Plānojot jauno sporta laukumu, šī funkcija būs jāsaglabā."

Sporta laukuma infrastruktūru plānots papildināt ar sporta inventāra nomas un personīgo mantu atstāšanas punktu, vēlāk arī ar kafejnīcu.

Foto: Edijs Pālens / LETA

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai