abc.lv skaitļos

Lietotāji online69
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Ministre: SPRK jaunajai vadībai būs jānodrošina gluda gāzes tirgus atvēršana : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Ministre: SPRK jaunajai vadībai būs jānodrošina gluda gāzes tirgus atvēršana

Ministre: SPRK jaunajai vadībai būs jānodrošina gluda gāzes tirgus atvēršana

Valdības virzītajiem Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes locekļiem galvenais uzdevums būs nodrošināt gludu gāzes tirgus atvēršanu 2017.gadā, aģentūrai LETA sacīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Izvēloties SPRK padomes locekļus, ministrei bijusi svarīga šo cilvēku profesionalitāte un spēja strādāt komandā. "Valdības virzītie SPRK padomes locekļi ir labākie, un viņi varēs strādāt komandā," ir pārliecināta Reizniece-Ozola.

Pēc viņas teiktā, SPRK padomes galvenais uzdevums būs nodrošināt gāzes tirgus atvēršanu. "SPRK būs jāizstrādā sekundāro normatīvo aktu bāze, lai gāzes tirgus atvēršana notiktu gludi," atzina ekonomikas ministre.

Reizniece-Ozola arī piebilda, ka līdz šim klibojusi SPRK un izpildinstitūciju sadarbība, tāpēc ministre cer, ka tiks sakārtotas arī šīs attiecības.

"Ceru, ka SPRK padomē strādājošie cilvēki visu laiku atradīsies padomē, nevis ieradīsies tikai uz iknedēļas sēdēm. Tikai esot klāt un sekojot līdzi notikumiem, var labāk vadīt institūciju," uzsvēra ekonomikas ministre.

Valdība šodien, 9.februārī, atbalstīja Reiznieces-Ozolas priekšlikumu Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) vadītāja amatam virzīt līdzšinējo SPRK padomes locekli Rolandu Irkli.

Savukārt SPRK padomes locekļa amatiem tiek virzīti ekonomikas ministres biroja vadītājs, bijušais Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra vietnieks Gatis Ābele, EM Enerģētikas departamenta direktore Rota Šņuka, bijušais Latvijas Pasta valdes loceklis un bijušais Privatizācijas aģentūras padomes loceklis Imants Mantiņš, kā arī Konkurences padomes Analītiskā departamenta direktors Intars Birziņš.

Gala lēmums būs jāpieņem Saeimai.

Līdzšinējā SPRK vadītāja Valda Lokenbaha un Irkļa amata pilnvaru termiņš beidzas šā gada 25.februārī. Savukārt pārējo SPRK padomes locekļu - Andra Aniņa, Ineses Ikstenas un Ginta Zeltiņa - pilnvaru termiņš beigsies šā gada 2.jūlijā.

LETA

Foto: Ieva Čīka/LETA

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Sāk ūdensvada skalošanu galvaspilsētas centrā

Sāk ūdensvada skalošanu galvaspilsētas centrā

Šīs nedēļas nogalē SIA “Rīgas ūdens” sāks ūdensvada skalošanas darbus Rīgas centrā un tam tuvākajās apkaimēs. Šajā sezonā plānots izskalot kopumā 162 kilometrus ūdensvada, un tas būs viens no lielākajiem skalošanas apjomiem “Rīgas ūdens” darbības laikā.

Izstāsti Latvijai