abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25213
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Mežaparka estrādes pārbūves darbus plānots sākt 2017.gada maijā : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Mežaparka estrādes pārbūves darbus plānots sākt 2017.gada maijā

Mežaparka estrādes pārbūves darbus plānots sākt 2017.gada maijā

Mežaparka Lielās estrādes pārbūves darbi varētu tikt sākti 2017.gada maijā, bet pilnībā estrādes izbūvi varētu pabeigt 2020.gadā, šodien, 1.martā, preses konferencē žurnālistiem pastāstīja atbildīgās amatpersonas.

Estrādes izbūvi plānots realizēt divās daļās. Pirmajā daļā plānota skatītāju lauka un skatuves paplašināšana, kā arī pagaidu koru tribīņu koristu skaita palielināšanai projektēšana un būvniecība. To plānots īstenot līdz 2018.gada jūnijam, kad notiks 26.vispārējie latviešu Dziesmu un Deju svētki. Attiecīgi 2017.gada janvārī plānots saņemt būvprojektu, lai organizētu iepirkumu, 2017.gada maijā plānots saņemt būvatļauju darbiem, bet jau 2018.gada jūnijā - nodod ekspluatācijā paveikto.

Šīs daļas aptuvenās būvdarbu izmaksas varētu būt līdz 18 miljoni eiro.

Savukārt otro daļu plānots pabeigt līdz 2020.gadam. Otrajā daļā ietilpst esošo koru tribīņu pilnīga demontāža un jaunu tribīņu izbūves projektēšana un būvniecība. Attiecīgi līdz 2017.gada decembrim plānots saņemt būvprojektu, lai organizētu iepirkumu, 2018.gada augustā saņemt būvatļauju, bet 2020.gadā - nodod ekspluatācijā paveikto.

Šīs daļas aptuvenās izmaksas varētu būt līdz 25 miljoniem eiro.

Estrādes pārbūve tikšot īstenota tikai par Rīgas pašvaldības līdzekļiem.

Estrādes pārbūvi īstenos atbilstoši Jura Pogas arhitektu biroja izstrādātajam projektam, kurš 2007.gadā uzvarēja starptautiskā konkursā. Poga preses konferencē sacīja, ka šis projekts būs liels izaicinājums, taču termiņi pašreiz ir zināmi, darbu apjoms arī, un projekts tiks realizēts atbilstoši mūsdienu normatīviem, īpašu uzmanību pievēršot drošības aspektam.

Pēc projekta īstenošanas estrādes skatītāju laukā tiks nodrošināts vismaz 30 000 sēdvietu skaits, kas ir par ap 8000 vietām vairāk nekā pašlaik. No jauna tiks izbūvētas paplašinātas estrādes kora tribīnes ar iespēju uz tām izvietot 11 100 dalībniekus, kas ir par 5300 cilvēkiem vairāk nekā esošajā situācijā. Būs nodrošināta iespēja estrādes kora tribīnēs, tām pieguļošā teritorijā un uz estrādes skatuves izvietot no 13 000 līdz 14 000 dalībnieku, kas ir par 7300 vairāk nekā pašlaik.

Zem estrādes skatītāju lauka tiks izbūvētas ietilpīgas tualetes, atklāti laukumi ar iespēju izvietot izbraukuma tirdzniecības vietas, izstāžu zonas, tādējādi atbrīvojot estrādei apkārt esošo teritoriju un samazinot nevēlamu trokšņu avotus pasākumu laikā. Zem estrādes plānots izbūvēt arī modernas un multifunkcionālas telpas.

Kā ziņots, Mežaparka Lielās estrādes renovācijas tehniskā projekta izstrādes finansēšanai Rīgas pašvaldība 2016.-2017.gadā ņems aizņēmumu līdz 1 772 400 eiro apmērā, bet projekta īstenošanai, tostarp autoruzraudzībai un būvuzraudzībai, 2017.-2019.gadā ņems aizņēmumu, kas nepārsniegs 45 miljonus eiro. Aizņēmumu plānots ņemt Valsts kasē.

Pirmā aizņēmuma atmaksas termiņš paredzēts trīs gadi, bet otrā - 30 gadi. Vienojoties ar Finanšu un Kultūras ministrijām, aizņēmums tiks ņemts ar nulles procenta likmi.

Precīzas darbu izmaksas būs zināmas pēc projekta izstrādes un iepirkuma konkursa noslēgšanās.

LETA

Foto: Evija Trifanova/LETA

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai