abc.lv skaitļos

Lietotāji online27
Aktīvie uzņēmumi25214
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Materiāli sienu, grīdas un griestu apdarei : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Materiāli sienu, grīdas un griestu apdarei

Materiāli sienu, grīdas un griestu apdarei
Sienu, griestu un grīdas apdare nosaka interjera stilu, funkcionāli ietekmē komfortu, emocionāli – sajūtas. Tieši tamdēļ, iegādājoties jaunu mājokli vai veicot remontu vecajā, pastiprināta uzmanība jāpievērš dekorēšanai.

Piedāvājam apskatīt populārākos apdares materiālus un uzzināt, kādas ir to stiprās un vājās puses.

Materiāli sienu apdarei

Tapetes – klasisks sienu apdares veids. Tapetes var izmantot jebkurā istabā, jo pastāv vairāki to veidi: sākot no vienkāršām papīra tapetēm līdz mūsdienīgām 3D tapetēm. Šis materiāls ļoti labi apvieno praktiskumu un dekoratīvās īpašības.

{IMAGE NR=1}Flīzes – pastāv dažādu tekstūru un krāsu flīzes, kas savā starpā atšķiras ar tehniskām īpašībām un kvalitāti. Katram veidam ir savas priekšrocības, bet pārsvarā visas flīzes ir mitrumu izturīgas, spēj izturēt temperatūras svārstības, tām piemīt augstas pakāpes nodilumizturība. Tieši šo iemeslu dēļ šis materiāls ļoti labi noder sienu apdarei virtuvē un vannasistabā.

Krāsojums – vislētākais sienu apdares veids. Būvniecības materiālu tirgū pieejams plašs krāsu sortiments, turklāt, izmantojot speciāli tam paredzētus instrumentus, telpu var noformēt oriģināli un skaisti. Nedrīkst aizmirst, ka krāsa var izcelt sienas defektus un nelīdzenumus, tieši tamdēļ jāveic papildus darbi – jāizmanto apmetums vai ģipškartons.

{IMAGE NR=2}Ģipškartons – universāls telpas dekora materiāls. Izmantojot to, var radīt dažādas dizaina kompozīcijas, iekļaujot tajās apgaismes elementus. Tāds apdares veids noslēps sienas nelīdzenumus, dažādas caurules, elektroinstalācijas utt.

Banner 280x280

Dekoratīvais apmetums ir elastīgs un universāls materiāls. Dažas no svarīgākajām priekšrocībām – bezšuvju uzklāšana, ugunsizturība. To uzskata par videi draudzīgu materiālu, ir viegli kopjams. Taču materiālu ir samērā grūti uzklāt, turklāt tas ir diezgan dārgs.

{IMAGE NR=3}Sienas paneļi – ātrs un praktisks apdares veids. Paneļi ir mitrumizturīgi, viegli kopjami, tamdēļ tos bieži var redzēt vannas istabās un tualetēs. Iespējams iegādāties dekoratīvos paneļus, kas imitē koku, akmeni un citas tekstūras. Tāds materiāls noder viesistabu un guļamistabu apdarē.


Materiāli grīdas apdarei

{IMAGE NR=4}Flīzes – ideāls variants vannasistabai, virtuvei, koridorim, kā arī pieliekamai telpai. Flīžu grīda ir ilgizturīga, dilumizturīga un viegli mazgājama. Taču šāda grīda būs "auksta", tamdēļ rekomendē pieslēgt "silto grīdu" sistēmu.

Parkets – viens no dārgākajiem apdares veidiem. Materiāls ir dabīgs un videi draudzīgs, tam piemīt māksliniecisks izskats. Parketa grīda pieprasa īpašu kopšanu, jo koks baidās no mitruma un temperatūras svārstībām.

Lamināts – moderns un praktisks grīdas apdares veids. Plaša krāsas un tekstūras izvēle, pateicoties kurai, šāds grīdas segums papildinās un izdekorēs jebkuru interjeru. Šis materiāls ir ilgizturīgs, dilumizturīgs un ugunsizturīgs. Turklāt šādu grīdu nav nepieciešams krāsot, gruntēt vai pārklāt ar laku. Tā kopšanai nepieciešama tikai mitra drāna.

{IMAGE NR=5}Linolejs – materiāls, kas spēj imitēt jebkuru citu segumu: koka, flīzes, pat akmens. Tam ir vāja izturība pret temperatūras svārstībām, līdz ar to materiāls var nocietināties vai plaisāt.

Uzlejamās grīdas – grīdas segums uz pašizlīdzinoša maisījuma pamata. Šādai grīdai ir līdzena un gluda virsma. Izceļas ar iespēju uzklāt plēvi, kas sniedz grīdai 3D efektu.

Materiāli griestu apdarei

Ģipškartons – universāls materiāls, izmantojot kuru, var izveidot daudzlīmeņu griestus ar dažādām apgaismes elementu kombinācijām. Šādi griesti noslēpj virsmas defektus, ventilāciju, elektroinstalācijas utt. Augstuma zaudējums - mazākais 5 cm.

Iestieptie griesti – izskatās kā taisni iestiepta, novilkta plātne, kas var būt glancēta, matēta, satīna vai tekstila. Izskatās ļoti estētiski. Ātra montāža – viena no galvenajām materiāla priekšrocībām.

{IMAGE NR=6}Kasešu piekaramie griesti – metāla piekaramais karkass. Kā dekoratīvie elementi kalpo plātnes (tā saucamās kasetes). Ir mitrumu izturīgs, ilgizturīgs un higiēnisks materiāls.

Latu piekaramie griesti – pēc konstrukcijas līdzinās iepriekšminēto griestu veidam, tiek izgatavoti no alumīnija vai cinkota tērauda. Viegli mazgājams, visvairāk noderēs griestu apdarei vannasistabā un virtuvē.

{IMAGE NR=7}Režģoti piekaramie griesti – visbiežāk šāds griestu apdares veids tiek izmantots lielas platības telpās. Atšķirībā no augstāk minētajiem piekaramo griestu veidiem, šis ir sarežģītāks montāžā.

Foto: remontbp.com
 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Uzņēmumi, saistīti ar raksta tematiku nozarē "Grīdas segumi":