abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25214
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Mārupē taps jauns pašvaldības bērnudārzs : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Mārupē taps jauns pašvaldības bērnudārzs

Mārupē taps jauns pašvaldības bērnudārzs
Mārupes pašvaldība parakstījusi līgumu par jaunas pirmsskolas izglītības iestādes (PII) būvniecību Rožu ielā 35, būvniecības portālu abc.lv informēja Mārupes novada Domes sabiedrisko attiecību speciāliste Kate Nītiņa.

Līgums parakstīts ar atklātajā iepirkumu konkursā uzvarējušo SIA "RBSSKALS Būvvadība".

Bērnudārza celtniecība paredz gan ēkas jaunbūvi ar augstiem siltumtehniskajiem rādītājiem, gan interesantu labiekārtošanas plānu ar mūsdienīgiem un oriģināliem risinājumiem daudzpusīgai bērnu attīstībai tiem draudzīgā vidē.

Bērnudārza teritorijā plānots izvietot daudzveidīgu ergonomisko rotaļu laukumu, kurā atradīsies kāpelējamās un virvju atrakcijas un citas papildu konstrukcijas bērnu motoro iemaņu un kustības aparāta attīstībai. Rotaļu laukuma nogāzēs tiks ierīkots ābeļdārzs un rotaļu laukumi 1000 kvadrātmetru platībā ar lapenēm, kā arī brīvdabas skatuve ar tribīnēm. Dārzā paredzēta vieta gan augļu kokiem un ogu krūmiem, gan garšaugu un sakņu audzēšanai. Bērniem plānots ierīkot 230 metru garu velo un skrituļošanas trasi, kurā notiekošās aktivitātes varēs vērot no ābeļdārza un grupiņu rotaļu laukumiem. Asfaltētā velotrase būs marķēta ar satiksmes kustību regulējošiem apzīmējumiem, kas noteiks piekļūšanu šūpoļu zonai.

"Ņemot vērā lielo gados jauno cilvēku īpatsvaru novadā, katru gadu varam priecāties par arvien augošiem dzimstības rādītajiem. Vienlaikus tas nozīmē, ka pašvaldībai pastāvīgi ir jādomā, kā veikt uzticētos pienākumus pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanā. Jaunajā bērnudārzā paredzēts nodrošināt pirmsskolas izglītības pakalpojuma pieejamību 280 novada bērniem vecumā no trim gadiem, tāpēc šīs jaunbūves celtniecība pašvaldībai vērtējams kā nozīmīgs projekts," norāda Domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs.

Banner 280x280

Pašvaldības PII būvniecībai Rožu ielā par pamatu ņemts pielāgots 2010.gadā tapušā bērnudārza "Zeltrīti" projekts, kuru veidojis arhitekts Andris Vītols. Paredzētās būvdarbu kopējās izmaksas ir 3,491 miljons eiro, bērnudārzus ekspluatācijā plānots nodot 2016.gada vasarā.

Risinot pirmsskolas izglītības pieejamības jautājumu, rudenī jauns bērnudārzs tiks atvērts arī pašvaldības renovētajā ēkā Pērses ielā 16A. Šajā pirmsskolas izglītības iestādē paredzēts nodrošināt vietas līdz 90 bērniem vecumā no viena ar pusi līdz trim gadiem.

Patlaban pašvaldības bērnudārzos ir nodrošinātas vietas 784 bērniem vecumā no trim gadiem. Rindā uz pašvaldības PII gaida 1112 bērni vecumā no pusotra gada, no kuriem 727 apmeklē privātos dārziņus, bet 136 bērnu vecāki izmanto pašvaldības līdzfinansēto aukļu pakalpojumu.

Foto: Carl Wycoff/Flickr.com

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai