abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Limbažu mērs: Pašlaik novadam grūti saskatīt kādus ieguvumus no "Rail Baltica" : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Limbažu mērs: Pašlaik novadam grūti saskatīt kādus ieguvumus no "Rail Baltica"

Limbažu mērs: Pašlaik novadam grūti saskatīt kādus ieguvumus no "Rail Baltica"
Limbažu novads noteikti no dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" neko neiegūst - pieturas novadā nav plānotas, teritorija tiek sašķelta, īpašumus piespiedu kārtā atsavinās, intervijā aģentūrai LETA atklāja Limbažu novada domes priekšsēdētājs Māris Beļaunieks (V).

Pašlaik nav vēl īsti arī nodefinēts, cik daudz īpašumu atsavinās un cik īpašumus tas skars.

"Ja es esmu izvēlējies īpašumu, kur ir klusums un robeža ar citu īpašumu ir 50-60 metri, bet dzelzceļa līniju izbūvē 60-70 metru attālumā no manas mājas, tas it kā manu īpašumu tieši neskars, bet tajā pašā laikā manu dzīves vidi sabojās. Protams, ka iedzīvotāji ir satraukti, īpaši tie, kas ņēmuši kredītu, attīstījuši savas zemnieku saimniecības, izbūvējuši fermas, un tagad viņiem saka, ka te kaut kur būvēs dzelzceļu, un viņi nesaprot, kas būs tālāk," uzskata Beļaunieks.

Viņaprāt, daudzi nezina, vai spēs atmaksāt iepriekš ņemtos kredītus, kā arī cik liela būs kompensācija. "Tos tiešos ieguvumus šobrīd es neredzu. Valstiski - jā, par to nav šaubu," domā priekšsēdētājs.

Banner 280x280

Ja projekts attīstīsies ne tikai kā starptautiskie pārvadājumi, bet arī kā vietējie pārvadājumi, tad būtu savādāk. Tajā pašā laikā novadā tas skars Skulti, līdz kurai jau tāpat ir pieejams dzelzceļš. "Tāpat es vienmēr uzsveru, ka iedzīvotājiem ir jāsaņem taisnīga kompensācija. Ja valsts kopumā iegūst, tad kaut kādā veidā ir jākompensē tiem cilvēkiem, kurus tas skars", intervijā uzsvēra Beļaunieks.

Deviņdesmito gadu beigās slēdza dzelzceļa līniju Skulte-Limbaži un vienlaicīgi apsolīja, ka tiks izbūvēts asfaltēts ceļš Dūči-Limbaži. Pēdējie astoņi kilometri joprojām nav izbūvēti. Pateicoties Valsts prezidenta Andra Bērziņa un satiksmes ministra Anrija Matīsa ieinteresētībai, projekta virzība ir atsākusies.

"To es saku tāpēc, ka valstij savi solījumi ir jāpilda, jo to nepildīšana grauj ticību valstij, un nav jābrīnās, ka iedzīvotāji uz jebkuru lietu skatās skeptiski. Bet, runājot par "Rail Baltica", diez vai ir lietderīgi cīnīties, lai to apturētu. Šobrīd ir jācīnās, lai tajā maksimāli tiktu ievērotas novada iedzīvotāju intereses," atklāja priekšsēdētājs.

LETA

Foto: Stock.XCHNG

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai