abc.lv skaitļos

Lietotāji online58
Aktīvie uzņēmumi25214
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Ieteikumi, izvēloties mājoklim piemērotas tapetes : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Ieteikumi, izvēloties mājoklim piemērotas tapetes

Ieteikumi, izvēloties mājoklim piemērotas tapetes
Banner 280x280

Remontējot mājokli, tapešu izvēle un iegāde jāuztver kā nopietna šā procesa sastāvdaļa. Telpās ar izvēlētajām tapetēm būs jādzīvo vismaz dažus turpmākos gadus, tāpēc ir jāparūpējas par to, lai tās neradītu nepatīkamas sajūtas. Lai izvēle būtu pēc iespējas pareizāka, jāievēro daži praktiski ieteikumi.

Ņem vērā sākotnējās vajadzības un vēlmes

Atnākot uz veikalu konkrēta mērķa vadīts un apskatot vairākus desmitus tapešu paraugu, tu vari nepamanīt, ka esi jau aizmirsis, ko tieši tev vajag. Rezultātā pastāv risks, ka izvēlēsies tādas tapetes, kas neatbilst tavām sākotnējām vēlmēm un mājokļa interjeram. Jāsaprot, ka ir muļķīgi neievērot iepriekš noteiktos kritērijus, tikai tādēļ, ka citas tapetes piesaistīja tavu interesi sava spilgtuma un oriģinalitātes dēļ.

Esi kritisks pret speciālistiem
Ja remontu veiks speciālisti, ņem vērā, ka viņu padomi bieži vien saistās ar viņu personīgajām interesēm: uzlīmēt tapetes pēc iespējas ātrāk un bez grūtībām. Izvēlies to, kas tev patīk – pat, ja tās ir šauras un līmēšanā neērtas tapetes ar sarežģītu zīmējumu.

Ņem vērā apgaismojuma un uztveres atšķirību
Veikalos esošie tapešu paraugi vienmēr izskatās mazāk piesātināti nekā jau uzlīmētās tapetes tavās mājās. Paraugā var būt mazs, jauks attēls, bet, uzlīmējot šīs tapetes un skatoties uz tām, var sāpēt acis un galva. Savukārt paraugos esošais šķietami bālais ornaments rezultātā telpā izrādīsies pietiekami spilgts un būs tieši tas, kas vajadzīgs.

Dodies uz izpārdošanu

Ja tavas iespējas un finanses neļauj iegādāties dārgas tapetes, pievērs uzmanību izpārdošanai būvmateriālu veikalos. Izpārdošanā bieži vien nespēsi atrast viena veida tapetes, bet , ja esi gatavs eksperimentēt – iegādājies dažāda veida tapetes un kombinē tās, piemēram, kādu no sienām aplīmē ar citām tapetēm. Savukārt, ja tiek remontēta neliela telpa – pilnībā var pietikt ar to, ko atradīsi izpārdošanā.

Kā jau iepriekš minēts, vispirms ir jāizlemj, kādas krāsas tapetes tu vēlies. Neskatoties uz to, ka tas ir šķietami viegls lēmums, šis uzdevums nav vienkāršs. Pirms izvēlies tapetes, atbildi uz trīs pamatjautājumiem:

* Kādu atmosfēru gribi radīt istabā: relaksējošu vai tieši pretēji tādu, kas mudinātu darboties, aktīvi pavadīt laiku? Lai radītu mierīgu atmosfēru, izvēlies pasteļkrāsas toņu tapetes vai arī noformē sienas zilās krāsas toņos. Savukārt, lai radītu atmosfēru, kas uzmundrina, izmanto enerģiskas krāsas, piemēram, sarkanu, oranžu u.c.

* Kāds ir istabas apgaismojums? Ja apgaismojums ir spilgts, labāk izmanto auksto toņu tapetes: gaiši zilas, zaļas, lillā utt. Istabās, kurās nav pietiekams dabīgais vai mākslīgais apgaismojums, izmanto silto toņu tapetes.

* Kā saskaņot tapetes ar mēbelēm, lai interjers būtu harmonisks? Mēģini saskaņot tapešu ornamentus ar mēbeļu apšuvumu. Iegādājies veikalā tapešu paraugus un apskati mājās, vai tās izskatīsies labi kopskatā ar mēbelēm. Bieži vien ražotāji piedāvā kolekcijas, kurās iekļautas mēbeles un tām piemērotas tapetes, tādā veidā nodrošinot perfekta interjera izveidi.

Foto: www.diy.ru
 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai