abc.lv skaitļos

Lietotāji online89
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Lielajai talkai oficiāli pieteiktas vairāk nekā 1700 sakopšanas vietas : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Lielajai talkai oficiāli pieteiktas vairāk nekā 1700 sakopšanas vietas

Lielajai talkai oficiāli pieteiktas vairāk nekā 1700 sakopšanas vietas
Sestdienas, 25.aprīļa, Lielajai talkai oficiāli ir pieteiktas vairāk nekā 1700 sakopšanas vietas, informēja kustības "Lielā talka" pārstāve Madara Laicāne.

Līdz vakardienai kopumā ir pieteiktas vairāk nekā 1700 talkošanas vietas, bet līdz šim apstiprinātas - 1617. Vēl atlikušās aptuveni 100 talkošanas vietas tiks apstiprinātas tuvāko stundu laikā. Pagājušajā gadā tika apstiprinātas 1453 oficiālās talkošanas vietas.

Talkas šogad organizē pašvaldības, izglītības iestādes, organizācijas, uzņēmumi un brīvprātīgie. Visas talkošanas vietas ir apskatāmas mājaslapā "www.talkas.lv". Turpat arī ir redzams, cik kopumā ir pieteikts piesārņoto vietu - to šogad ir 1009. Arī pagājušajā gadā piesārņoto vietu skaits bija ap 1000. Tas gan nenozīmē, ka Latvija pa gadu ir kļuvusi piesārņotāka, iespējams, cilvēki vairāk ziņo par piesārņotajām vietām, norāda talkas organizatori.

Lielajā talkā šogad arī piedalīsies gan valsts augstākās amatpersonas, gan uzņēmēji, valsts iestādes un nevalstiskās organizācijas.

Banner 280x280

Latvijā Lielā talka šogad norisināsies 25.aprīlī, kad visa Latvija atkal tiks aicināta vienoties kopīgās vides sakopšanas un labiekārtošanas aktivitātēs. Lielās talkas tradīcija aizsākās ar talku 2008.gada 13.septembrī, kas bija kā iedzīvotāju dāvana valstij tās 90.dzimšanas dienā. Projekta mērķis ir līdz Latvijas simtgadei 2018.gadā to padarīt par tīrāko valsti pasaulē. Pērn Lielajā talkā oficiāli pieteiktajās 1453 talkas vietās talkoja aptuveni 160 000 cilvēku, un tās laikā tika savāktas 1768 tonnas atkritumu. Lielo talku organizē biedrība "Pēdas LV".

LETA

Publicitātes foto

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Sāk ūdensvada skalošanu galvaspilsētas centrā

Sāk ūdensvada skalošanu galvaspilsētas centrā

Šīs nedēļas nogalē SIA “Rīgas ūdens” sāks ūdensvada skalošanas darbus Rīgas centrā un tam tuvākajās apkaimēs. Šajā sezonā plānots izskalot kopumā 162 kilometrus ūdensvada, un tas būs viens no lielākajiem skalošanas apjomiem “Rīgas ūdens” darbības laikā.

Izstāsti Latvijai