abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1278
Ekspertu atbildes3041
"Latvijas Valsts ceļi" par 242 000 eiro iegādājušies grunts penetrācijas radaru : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

"Latvijas Valsts ceļi" par 242 000 eiro iegādājušies grunts penetrācijas radaru

"Latvijas Valsts ceļi" par 242 000 eiro iegādājušies grunts penetrācijas radaru

VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) par 242 000 eiro no Somijas uzņēmuma "Roadscanners OY" iegādājusies jaunu autoceļu apsekošanas ierīci - grunts penetrācijas radaru un lāzerskenēšanas iekārtu, kas ļaus ievērojami labāk novērtēt ceļu stāvokli un būtiski uzlabot projektēšanas kvalitāti, iekārtas prezentācijā sacīja LVC Autoceļu kompetences centra direktors Vladimirs Akimovs.

Grunts penetrācijas radars un 3D lāzerskenēšanas iekārta "Road Doctor Survey Van" (RDSV) ir kompleksa un modulāra ceļu apsekošanas sistēma, tā patlaban ir viena no modernākajām ceļu apsekošanas sistēmām Eiropā.

Ar iekārtas palīdzību iespējams novērtēt ceļa tehnisko stāvokli - iegūt telpisku ceļa un tam pieguļošās teritorijas attēlu, ceļa seguma ģeometriju, izmērīt rišu dziļumu un konfigurāciju, saņemt informāciju par ceļa segu veidojošo konstruktīvo kārtu biezumu.

"Kvalitātei ceļu būvē pēdējos gados pievēršam īpašu uzmanību, tāpēc Satiksmes ministrija savulaik piešķīra līdzekļus ceļu laboratorijas attīstībai un Autoceļu kompetences centra izveidei. Uzstājam uz rūpīgām pārbaudēm, tāpēc specifikācijās ļoti precīzi tiek norādītas kvalitātes prasības. Ar jauno iekārtu varēsim prasīt vēl lielāku precizitāti arī no projektētājiem," uzsvēra satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V).

LVC valdes priekšsēdētājs Jānis Lange norādīja, ka radara sniegtā informācija būs noderīga ne tikai ceļu tīkla vai atsevišķu tā posmu stāvokļa novērtēšanai, to paredzēts izmantot kā izejas datus ceļu posmu pārbūves projektiem un nodot projektēšanas firmām līdz ar projektēšanas darba uzdevumiem.

Lai gan visu ar iekārtu iegūto informāciju iespējams apskatīt kā atsevišķas komponentes, lielākais pienesums, ko RDSV sniedz ceļu tīkla pārvaldītājam, ir iespēja redzēt un analizēt kopsakarības - to ļauj paveikt datorprogramma "Road Doctor", kas ir RDSV kodols, skaidroja Akimovs.

Tāpat nākotnē iespējams paplašināt RDSV tehnisko kapacitāti - pieslēdzot termokameru, kas ļautu vēl plašāk analizēt ceļu seguma stāvokli, piemēram, identificējot ar aci neredzamās, bet segumā esošās plaisas.

Foto: LETA

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai