abc.lv skaitļos

Lietotāji online35
Aktīvie uzņēmumi25213
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
"Latvijas tilti" uzvarējuši būvniecības iepirkumā Lietuvā : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

"Latvijas tilti" uzvarējuši būvniecības iepirkumā Lietuvā

"Latvijas tilti" uzvarējuši būvniecības iepirkumā Lietuvā


Būvfirmas AS "Latvijas tilti" un Lietuvas kompānijas "Kauno keliai" konsorcijs uzvarējis konkursā "Tehniskā un darba projekta sagatavošana, projekta izpildes uzraudzības pakalpojumi un Gedimino un Aušros ielas divlīmeņu krustojumu ar dzelzceļu Marijampoles pilsētā rekonstrukcijas darbi" Lietuvā, teikts "Latvijas tiltu" paziņojumā biržai "NASDAQ OMX Riga".

Paredzētā līguma summa ir 56,46 miljoni litu (16,35 miljoni eiro) ar pievienotās vērtības nodokli (PVN). "Latvijas tiltu" paredzamā darbu daļa ir 60% - 33,87 miljoni litu (9,81 miljons eiro) ar PVN. Patlaban tiek gaidīts piedāvājums noslēgt līgumu.

Informācija par darbu sākšanas termiņu un apmaksas noteikumiem būs zināma tikai pēc līguma noslēgšanas, un par to tiks paziņots atsevišķi.

Jau ziņots, ka AS "Latvijas tilti" apgrozījums 2013.gadā bija 40,42 miljoni eiro un tas ir par 60,7% lielāks nekā 2012.gadā, teikts uzņēmuma finanšu pārskatā, kas iesniegts "NASDAQ OMX Riga".

2012.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 25,15 miljoni eiro.

Pērn "Latvijas tilti" guva 117 129 eiro peļņu, un tā ir par 26,3% lielāka nekā 2012.gadā gūtā 92 730 eiro peļņa.

Pagājušajā gadā "Latvijas tilti" turpināja darbus Ventspils brīvostas piestātnes Nr.12 būvniecībā, piestātnes rekonstrukcijā Klaipēdā, Lietuvā, kā arī Ventspils brīvostas 1.muliņa demontāžā.
"Latvijas tilti" kā galvenais partneris kopā ar Lietuvas kompāniju "Kauno keliai" turpināja būvniecības darbus Geležinio Vilko ielas rekonstrukcijā Viļņā, Lietuvā, un, uzturot sadarbību, 2013.gada septembrī sāka Panemunes-Sovetskas apvedceļa ar tiltu pār Nemunas upi būvniecību.

Kravu-pasažieru termināļa Klaipēdas jūras ostā, minerālmēslu īslaicīgas glabāšanas un pārkraušanas kompleksa Rīgas brīvostā, Kundziņsalā, un beramkravu pārkraušanas termināļa Rīgas brīvostas teritorijā, Kundziņsalā, visi būvniecības pamatdarbi ir pabeigti.

"Latvijas tilti" tika izveidoti 1942.gadā kā valsts uzņēmums. 1997.gadā uzņēmums tika pārveidots akciju sabiedrībā, kuras kontrolpaketi iegādājās kompānija "Latvijas Novitātes komplekss", kurai ir 89,69% "Latvijas tiltu" akciju.

"Latvijas tilti" ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Latvijā, kas specializējas tiltu, tuneļu, ceļu pārvadu projektēšanā, būvniecībā, rekonstrukcijā un remontā. Tāpat kompānija nodarbojas ar civilo objektu celtniecību, izgatavo metāla un dzelzsbetona konstrukcijas.

Rīga, 23.apr., NOZARE.LV.
Foto:
 

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai