abc.lv skaitļos

Lietotāji online15
Aktīvie uzņēmumi25222
Nozares raksti1279
Ekspertu atbildes3041
Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padome sākusi dalību projektā "Build Upon" : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padome sākusi dalību projektā "Build Upon"

Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padome sākusi dalību projektā "Build Upon"
Ar šā gada martu Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padome (LIBP) ir uzsākusi dalību Eiropas Savienības (ES) programmas "Horizon2020" projektā "BUILD UPON", kurā piedalās zaļās jeb ilgtspējīgas būvniecības padomes (ZBP) no visas Eiropas. Projekta mērķis ir sniegt atbalstu valsts institūcijām nacionālo renovācijas stratēģiju izstrādāšanā un ieviešanā, ņemot vērā, ka daudzām valstīm, tajā skaitā Latvijai, līdz šim ir bijušas grūtības ar šīs stratēģijas sagatavošanu atbilstoši ES likumdošanai.

Šā gada 20.martā 80 svarīgāko organizāciju pārstāvji no 24 valstīm pulcējās Londonā - starptautiskās kompānijas Arup mītnē (http://www.arup.com), lai oficiāli uzsāktu inovatīvu divu gadu projektu "BUILD UPON", kas tiek finansēts ES programmas "Horizon2020" ietvaros. Šajā pasākumā piedalījās arī pārstāvji no Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padomes, Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas un biedrības Passive House Latvija. Projektā plānots veicināt ilgtermiņa energoefektīvas renovācijas ietvara izstrādi un ieviešanu 13 Eiropas valstīs un tā kopējā vērtība ir 2.35 miljoni eiro.

Projekta sākumā tiks veikta vairāk nekā 1000 svarīgāko dalībnieku tīklojuma iezīmēšana un pašreizējo ēku modernizācijas iniciatīvu apzināšana. Sadarbībā ar valstu institūcijām un lielākajām pilsētām, ZBS strādās pie renovācijas procesā iesaistīto pārstāvju dialoga procesa nodrošināšanas apmēram gada garumā, ar ekspertu palīdzību veicinot labāko īstenoto piemēru replicēšanu visā reģionā. Projekta rezultāti tiks integrēti valstu v2.0 renovācijas stratēģijās.

Banner 280x280

Saskaņā ar Energoefektivitātes direktīvu, ES valstīm bija uzdots līdz 2014. gada 30.aprīlim iesniegt Briselei savas ilgtermiņa renovāciju stratēģijas. Lielākā daļa no valstīm šo termiņu nokavēja, un līdz ar to daudzas stratēģijas neatbilda ES direktīvas prasībām. Tagad ES dalībvalstīm dots termiņš līdz 2017. gada 30.aprīlim, lai uzlabotu un vēlreiz iesniegtu Briselei savas stratēģijas. Līdz ar Eiropas Komisijas "Enerģētikas savienības" izveidi, kas liks jaunu uzsvaru uz ES energoefektivitātes prasību pilna apjoma īstenošanu būvniecības likumdošanā, nākamie divi gadi būs dalībvalstīm izšķiroši, lai izstrādātu ambiciozu, bet izpildāmu komplekso renovāciju īstenošanas ietvaru.

Projekta Starptautisko attiecību direktors un koordinators Emilio Miguels Mitre (Emilio Miguel Mitre) no Spānijas sacīja: "Eiropas valstu institūcijām ir ārkārtīgi sarežģīts uzdevums, lai definētu stratēģiju energoefektīvu renovāciju veicināšanai, kā arī nodrošinātu finansējumu un instrumentus šā mērķa sasniegšanai. Izšķiroša sastāvdaļa, kas šobrīd pietrūkst visās valstīs, ir vispārēja iesaistīšanās kopējā stratēģijā. Tas nav tikai valsts sektora, bet arī publiskā un privātā sektora, kā arī visas sabiedrības pienākums. Projekta mērķis ir tieši šīs stratēģijas un iesaistīšanās veicināšana, izmantojot ZBP Eiropas reģionālā tīklojuma iestrādes."

Foto: Stock.XCHNG

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai