abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25214
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
"Latvijas Gāzes" peļņa gada pirmajos trijos mēnešos sarūk par 71% : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

"Latvijas Gāzes" peļņa gada pirmajos trijos mēnešos sarūk par 71%

"Latvijas Gāzes" peļņa gada pirmajos trijos mēnešos sarūk par 71%
Šā gada pirmos trīs mēnešus AS "Latvijas Gāze" pabeidza ar 1,5 miljonu eiro lielu peļņu, kas ir par 71,1% mazāka nekā attiecīgajā 2014.gada periodā, kad kompānijas peļņa bija 5,2 miljoni eiro, liecina uzņēmuma neauditētais finanšu pārskats.

2015.gada trijos mēnešos patērētājiem pārdota dabasgāze un sniegti pakalpojumi par 158,1 miljoniem eiro, kas ir par 15,4% mazāk nekā attiecīgajā 2014.gada periodā.

Ieņēmumu samazinājums pret 2014.gada attiecīgo periodu saistīts ar dabasgāzes tirdzniecības apjoma izmaiņām un to, ka šā gada trijos mēnešos tika piemēroti zemāki dabasgāzes tarifi. Ieņēmumi, salīdzinot ar 2014.gadu, samazinājās gan rūpnieciskajā, gan mājsaimniecību klientu sektorā.

"Latvijas Gāze" šā gada pirmajos trijos mēnešos patērētājiem pārdeva 422 miljonus kubikmetru dabasgāzes. Salīdzinājumā ar attiecīgo 2014.gada periodu dabasgāzes realizācija ir samazinājusies par 13,6%. Dabasgāzes tirdzniecības apjomu samazinājums saistīts ar āra gaisa temperatūras atšķirībām, kā arī ar siltumapgādes uzņēmumu investīcijām atjaunojamo energoresursu izmantošanā un daļēju fosilā kurināmā aizstāšanu ar šķeldu.

Kapitālieguldījumu programmas ietvaros šā gada trijos mēnešos apgūti 4,7 miljoni eiro investīciju līdzekļi, kas galvenokārt izmantoti sadales un pārvades gāzesvadu renovācijai, urbumu rekonstrukcijai.

Banner 280x280

Jau ziņots, ka pērn "Latvijas Gāze" nopelnīja 30,07 miljonus eiro, kas ir par 1,9% vairāk nekā 2013.gadā, liecina uzņēmuma nerevidētais 2014.gada 12 mēnešu finanšu pārskats, kas iesniegts biržā "NASDAQ OMX Riga".

"Latvijas Gāze" pērn 12 mēnešos patērētājiem pārdeva 1,29 miljardus kubikmetru dabasgāzes. Salīdzinājumā ar attiecīgo 2013.gada periodu dabasgāzes realizācija ir samazinājusies par 10,9%.

Lielākais "Latvijas Gāzes" akcionārs ir Vācijas "E.ON Ruhrgas International GmbH", kam pieder 47,2% akciju, 34% pieder Krievijas kompānijai "Gazprom", bet 16% - SIA "Itera Latvija".

LETA

Foto: Stock.XCHNG

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai