abc.lv skaitļos

Lietotāji online133
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1278
Ekspertu atbildes3041
Latvijā iepriekš bijuši vismaz četri jumtu iebrukšanas gadījumi : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Latvijā iepriekš bijuši vismaz četri jumtu iebrukšanas gadījumi

Latvijā iepriekš bijuši vismaz četri jumtu iebrukšanas gadījumi
Latvijā pēc neatkarības atgūšanas ir bijuši vismaz četri oficiāli konstatēti negadījumi, kad dažādu iemeslu dēļ iegruvuši ēku jumti, liecina aģentūras LETA arhīvs.

2011.gada 4.janvārī priekšpusdienā Liepājā, Zemnieku ielā, nenotīrīta sniega dēļ vairāku simtu kvadrātmetru platībā iebruka jumts virs daļēji atklātas teritorijas būvmateriālu veikala "Depo" noliktavas zonā. Cilvēki negadījumā nebija cietuši. Toreiz eksperti notikušo skaidroja ar izmaiņām būves jumta konstrukcijā.

Šī paša veikala jumts vēlreiz iebruka tā paša gada nogalē - 19.decembra vakarā desmit minūtes pirms veikala slēgšanas. Šoreiz negadījuma iemesls bija pārāk smagais sniegs, kura biezums sasniedzis teju vienu metru. Sākotnējā informācija liecināja, ka zem sabrukušās nojumes varētu būt palikuši divi veikala darbinieki, tomēr, pārmeklējot gruvešus, šī informācija nav apstiprinājusies.

Banner 280x280

Savukārt negadījumi veikalos "Maxima" ir notikuši arī iepriekš. Kādā "Maxima" veikalā Rīgā, Pulkveža Brieža ielā, 2010.gadā martā iegruva griesti, jo piecstāvu nama īpašnieki Pulkveža Brieža ielā 7 nebija notīrījuši ēkas jumtu no sniega un tas naktī nokrita un daļēji bojāja pirmajā stāvā esošā "Maxima X" veikala jumta stikla konstrukcijas un logus. Toreiz cietušo gan nebija.
Savukārt 2000.gada decembrī Pulkveža Brieža ielā 7, neizturot ēkas starpstāvu pārsegumiem, pirmajā stāvā esošā veikala telpās iebruka būvgruži no augšējiem stāviem, nogalinot divas sievietes un ievainojot vēl trīs. Toreiz ēkas pirmajā stāvā atradās veikals "Essa".

Tikmēr neoficiāla informācija liecina, ka šogad "Maxima" veikalus piemeklējuši vēl vairāki ar jumta konstrukciju saistīti negadījumi. Šogad ziemā sniega dēļ esot ticis bojāts veikala jumts Madonā. Tāpat sniega dēļ iebrucis loģistikas parkā "Logistic parks" Olainē esošais "Maximas" noliktavas jumts. Abos šajos negadījumos cietušo nebija.

Jau ziņots, ka ceturtdien vakarā sabrukušā lielveikala "Maxima" drupās līdz šim atrasti 33 bojāgājušie, cietuši ir 38 cilvēki. Lielveikala drupās aprakto cilvēku skaits pagaidām nav zināms.

Rīga, 22.nov., LETA.
Foto:Stock.XCHING
 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai