abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1278
Ekspertu atbildes3041
LAMB pozitīvi vērtē LVC priekšlikumu sākt ātrāk slideno ceļu kaisīšanu : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

LAMB pozitīvi vērtē LVC priekšlikumu sākt ātrāk slideno ceļu kaisīšanu

LAMB pozitīvi vērtē LVC priekšlikumu sākt ātrāk slideno ceļu kaisīšanu
Lai uzlabotu drošību uz ceļa ziemas apstākļos, svarīgs ir VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) priekšlikums ieviest 30 minūšu reakcijas laiku - tas nozīmē, ka pēc informācijas par slidenu ceļu saņemšanas uzturētājs 30 minūšu laikā sāk kaisīšanu, aģentūrai LETA norāda LAMB prezidents Juris Zvirbulis.

Informāciju par ledu šobrīd nodrošinot 37 LVC ceļu laboratorijas, kuru skaits esot nepietiekams, un to plānots palielināt vēl par 60 vienībām, skaidro LAMB.

Tāpat viens no svarīgākajiem tuvākā laika uzdevumiem esot nodrošināt, lai policija ar GPS palīdzību spētu fiksēt un uzkrāt informāciju par precīzu avāriju vietu, lai fiksētu, kurš konkrētais pagrieziens ir bīstams. Šobrīd ceļu policijai neesot pietiekams tehniskais aprīkojums, lai, ierodoties notikuma vietā, noteiktu precīzas GPS koordinātas, tādēļ viens no svarīgākajiem tuvākā laika uzdevumiem ir nodrošināt, lai policija šo uzdevumu vienmēr varētu veikt.

Runājot par gājēju tuneļiem, kuru kopskaits Latvijā ir 34, Zvirbulis uzsver, ka daļa ir sliktā stāvoklī, taču nevarot visu atbildību uzvelt LVC, kuru pārziņā ir tuneļi, jo aktīvi esot jāiesaista pašvaldības.

Satraukumu arī radot Ceļu satiksmes drošības padomē paustie dati par atsevišķu autovadītāju atbildību, kuri var izraisīt ķēdes reakciju, apdraudot daudzus citus satiksmes dalībniekus. Traģiskajā 13.janvārī, kad bojā gāja četri cilvēki, vidējais braukšanas ātrums Pierīgā bijis 94 kilometri stundā, kas esot bijis nepieņemams tās dienas laika apstākļiem.

Banner 280x280

Zvirbulis uzsver, ka, ieviešot papildu pasākumus, Latvijai jāzaudē "traģiskā pirmā vieta" Eiropas Savienības (ES) 2014.gadā bojāgājušo skaita ziņā uz vienu miljonu iedzīvotāju. Latvijā tādi ir 105 uz miljonu iedzīvotāju, bet vidēji ES - 51 cilvēks.

ES mērogā no 2001 līdz 2011.gadam Latvija bijusi pirmajā vietā satiksmes negadījumos bojāgājušo samazinājuma ziņā. Šobrīd ir mērķis par 50% samazināt bojāgājušo skaitu. LAMB prezidents uzskata, ka tas nebūs viegli, tomēr ir paveicams, strādājot kopā gan valsts un pašvaldības institūcijām, gan nevalstiskajām organizācijām un satiksmes dalībniekiem.

LAMB atgādina, ka šā gada pirmajās trīs nedēļās satiksmes negadījumos bojā gājis jau 21 cilvēks. Salīdzinot ar aizvadītā gada janvāra trim nedēļām, traģēdiju skaits ir trīskāršojies, bet salīdzinājumā ar 2013.gada pirmajām trijām nedēļām - pat četrkāršojies.

Autoklubam LAMB kā sabiedriskai organizācijai ir 20 gadu pieredze satiksmes drošības procesu analīzē. Dalība Starptautiskajā Automobiļu federācijā (FIA), kurā ir miljoniem biedru 132 pasaules valstīs, sniedz zināšanas par satiksmes drošības aktualitātēm piecos kontinentos, tādējādi paverot iespēju salīdzinājumiem un labākās prakses meklējumiem Latvijas satiksmes drošībai.

Rīga, 30.janv., LETA.

Foto: Kelly Sikkema_7/flickr.com

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai