abc.lv skaitļos

Lietotāji online53
Aktīvie uzņēmumi25213
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Lai samaksātu par būvdarbiem Zolitūdes traģēdijas vietā, piešķir 712 000 eiro : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Lai samaksātu par būvdarbiem Zolitūdes traģēdijas vietā, piešķir 712 000 eiro

Lai samaksātu par būvdarbiem Zolitūdes traģēdijas vietā, piešķir 712 000 eiro

Valdība šodien no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķīra 711 531 eiro Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma valsts aģentūrai, lai varētu segt izdevumus par ēkas būvkonstrukciju nostiprināšanu, būvgružu un lietisko pierādījumu pārvietošanu, kā arī par videonovērošanas aparatūras uzstādīšanu un tās darbības nodrošināšanu Zolitūdes traģēdijas vietā.

Valdības 2013.gada 18.decembra rīkojums aģentūrai paredzēja tiesības bez iepirkuma procedūras izsludināšanas nostiprināt būvkonstrukcijas, pārvietot būvgružus un nodrošināt apsardzi Zolitūdes traģēdijas vietā, lai nodrošinātu būtisku valsts interešu aizsardzību un notikuma vietas norobežošanu un apsardzi izmeklēšanas interesēs, kā arī neatliekamu pierādījumu iegūšanu un nostiprināšanu.

Ar SIA "Āboltiņa būvuzņēmums AG" tika noslēgts būvdarbu līgums par pagaidu būvkonstrukcijas izbūvi un projektēšanu un par būvdarbiem saistībā ar sākto kriminālprocesu. Tāpat ar SIA "Security LV" tika noslēgts līgums par videonovērošanas iekārtu uzstādīšanu, bet ar SIA "A.K.7" - par krimināllietā izņemto lietisko pierādījumu pārvietošanu uz to glabāšanas vietu.

Saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem ar SIA "Āboltiņa būvuzņēmums AG" uzņēmums izpildījis darbus un saņēmis par to samaksu 671 037 eiro. SIA "Security LV" par videonovērošanas iekārtu piegādi un uzstādīšanu aģentūra samaksājusi 25 199 eiro, bet papildus 472 eiro samaksāti par videokameru akumulatoriem. Ministrija norādījusi, ka akumulatori bijuši nepieciešami, lai videonovērošanas sistēma tiktu nodrošināta ar elektroenerģiju, jo demontētās ēkas vietā nav pieejami citi elektroenerģijas avoti. Savukārt SIA "A.K.7" pakalpojumi saistībā ar lietisko pierādījumu pārvešanu izmaksājuši 14 823 eiro.

Banner 280x280

Rīga, 2.sept., LETA.

Foto: Edijs Pālens / LETA

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai