abc.lv skaitļos

Lietotāji online59
Aktīvie uzņēmumi25212
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Krimuldā atklāts šķiroto atkritumu nodošanas laukumus : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Krimuldā atklāts šķiroto atkritumu nodošanas laukumus

Krimuldā atklāts šķiroto atkritumu nodošanas laukumus
28.novembrī notika svinīga EKO laukuma atklāšana Krimuldas novada Raganā "Dūmeņos", kurā piedalījās Krimuldas novada pašvaldības un SIA "ZAAO" (ZAAO) pārstāvji, kā arī iedzīvotāji, kuri uz EKO laukumu jau atnesa otrreizējai pārstrādei derīgu iepakojumu - dzērienu plastmasas pudeles, sadzīves ķīmijas iepakojumu, stikla pudeles, burkas, skārdenes, žurnālus u.c. materiālus, būvniecības portālu abc.lv informēja SIA "ZAAO" pārstāve Zane Leimane.

ZAAO valdes priekšsēdētājs Aivars Sirmais uzsverā: "Esam izveidojuši būtisku šķirošanas sistēmas infrastruktūras objektu savā tālākajā darbības reģiona novadā galvaspilsētas virzienā, tālāk darbības teritoriju paplašināt negrasāmies. Kaut arī šķirošanas sistēmas izveide un tās darbības nodrošināšana nav uzņēmumam finansiāli izdevīga, mēs to īstenojam, jo iestājamies par būtiskām vērtībām - vides sakārtotību, iedzīvotāju ērtībām un dodam iespēju katrai mājsaimniecībai samazināt sadzīves atkritumu apsaimniekošanas izmaksas, otrreizējai pārstrādei derīgus materiālus pieņemot un savācot bez maksas".

"EKO laukuma izveide Raganā saskan ar novada stratēģiju veidot videi draudzīgu infrastruktūru. Jau šobrīd pašvaldības vajadzībām tiek izmantots elektromobilis, tagad varēsim iedzīvotājus nodrošināt ar plašāku iespēju šķirot un nodot atkritumus otrreizējai pārstrādei. Mums ir svarīgi dzīvot ne tikai zaļā, bet arī ilgtspējīgā vidē, lai atstātu mantojumu nākamajām paaudzēm. EKO laukuma izveide ir tālredzīgs solis atkritumu šķirošanas infrastruktūras pilnveidē novadā, sniedzot mūsu novada iedzīvotājiem iespējas pavisam jaunos apmēros šķirot atkritumus, kas līdz šim bija tomēr ierobežotas," uzsvēra Krimuldas novada domes priekšsēdētājs Guntars Grīnvalds.

EKO laukums iedzīvotājiem pieejams piecas dienas nedēļā. Tas atvērts pirmdienās, otrdienās no plkst.10 līdz 14, ceturtdienās un piektdienās no plkst.14 līdz 18, sestdienās no plkst.10 līdz 14.

EKO laukumā no privātpersonām bez maksas tiek pieņemti tie atkritumu, kas ir derīgi otrreizējai pārstrādei - papīrs un kartons, dzērienu kartona iepakojums (tetrapakas un elopakas), polietilēna plēve, PET dzērienu pudeles, sadzīves ķīmijas un kosmētikas plastmasas iepakojums, pudeļu un burku stikls, logu stikls, sadzīves metāla priekšmeti, neizjauktas sadzīves elektriskās un elektroniskās iekārtas, kā arī noteikti veidi sadzīvē radušies bīstamie atkritumi. Par nelielu samaksu EKO laukumā privātpersonas var nodot arī nestandarta atkritumus - lielgabarīta atkritumus, tīrus un jauktus celtniecības atkritumus, zaļos, kompostējamos atkritumus.

Banner 280x280

Nododot šķirojamo materiālu EKO laukumā, ir iespēja sakrāt zīmogus EKO laukuma atlaižu kartē un par katriem 10 zīmogiem saņemt 2,85 EUR atlaidi mājsaimniecības ikmēneša sadzīves atkritumu izvešanas rēķinam.

Jāatgādina, ka atkritumu šķirošanas infrastruktūra tiek attīstīta balstoties uz Ziemeļvidzemes reģionālo atkritumu apsaimniekošanas plānu. Mērķis ir panākt, lai otrreizējai pārstrādei tiktu atgrieztas pēc iespējas vairāk izejvielas un iedzīvotāji varētu samazināt savus rēķinus par nešķirotu sadzīves atkritumu izvešanu.

Šis ir jau deviņpadsmitais šķiroto atkritumu pieņemšanas laukums atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma ZAAO darbības teritorijā. Divi EKO laukumi atrodas Cēsīs, divi Valmierā, pa vienam Rūjienā, Salacgrīvā, Jaunpiebalgā, Augšlīgatnē, Alojā, Mazsalacā, Strenčos un poligonā "Daibe". EKO laukumi, kuros nodrošinātas arī biroja funkcijas atrodas Balvos, Limbažos, Saulkrastos, Smiltenē un Valkā. ZAAO reģionālie biroji atrodas Valmierā un Cēsīs.

Foto: Publicitātes foto.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

VNĪ: Nodots ekspluatācijā Kinoloģijas centrs Rēzeknē

VNĪ: Nodots ekspluatācijā Kinoloģijas centrs Rēzeknē

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) vadībā pabeigti darbi pie Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes Kinoloģijas centra izveides Rēzeknē, Maskavas ielā 30. Pabeidzot projektu, radīta mūsdienīga infrastruktūra muitas kinologu un darba suņu apmācībām, informē VNĪ valdes locekle Jeļena Gavrilova.

Izstāsti Latvijai