abc.lv skaitļos

Lietotāji online18
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Kā sagatavot sienas krāsošanai vai tapešu līmēšanai? : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Kā sagatavot sienas krāsošanai vai tapešu līmēšanai?

Kā sagatavot sienas krāsošanai vai tapešu līmēšanai?

Ja esi nolēmis nokrāsot sava mājokļa sienas vai izlīmēt uz tām jaunas tapetes, tev vispirms ir jāveic vairāki nozīmīgi priekšdarbi. Lai galarezultāts būtu ne tikai estētiski baudāms, bet arī ilglaicīgs, ir svarīgi pirms krāsošanas novērst visus defektus.

 

 

Banner 280x280

 

 

Nelieli defekti
Nepietiekamā apgaismojumā ir grūti pamanīt nelielus defektus. Izslēdz lampas, aizvelc aizkarus un izmanto spožu lampu, ar kuru izgaismot virsmu. Līdzko tu pamani vietu, kur izciļņi un iespiedumi rada ēnu, atzīmē to ar nelielu līmlentes gabaliņu. Tādējādi tu vēlāk viegli atradīsi labojamās vietas.

 

 Vecās tapetes
Ja nevēlies plēst nost vecās tapetes, bet krāsot vai līmēt jaunās tām pāri, neaizmirsti parūpēties par vietām, kur tapešu papīrs nodilis vai nobrāzts. Iesākumā nogriez visu lieko papīru, kas jau atdalās no sienas. Tad noklāj sienu ar gruntskrāsu, kas neļaus virsmai uzsūkt mitrumu no špakteles. Kad gruntskrāsa nožuvusi, noberz malas ar smilšpapīru, lai atbrīvotos no palikušajiem papīra gabaliņiem. Pārklāj virsmu ar plānu kārtiņu špakteles, izpludinot to pa sienu, ja nepieciešams, klāj otro kārtu. Ļauj špaktelei kārtīgi nožūt un tad vēlreiz noberz apstrādāto virsmu ar smilšpapīru.

 

 

 

Bojāti stūri
Metāla līstītes viegli maina formu, radot plaisas sienās. Veic dažus vieglus sitienus pa līstīti ar āmuru, piešķirot tai sākotnējo formu. Izmanto līmeņrādi, lai pārliecinātos, ka līstīte nepārsniedz sienas līmeni. Ja tai palikuši asi stūri, novīlē tos.

 

 

 

 

 

 

 

 Caurumi un iedobes
Ņem vērā, ka špaktele žūstot saraujas, tāpēc visdrīzāk ar vienu kārtu tev nepietiks. Pēc katras kārtas uzklāšanas, noslīpē virsmu. Nobeigumā izmanto smalku smilšpapīru.

 

 

 

Plaisas uz sienām
Pie logiem, durvīm un arī uz sienām nereti rodas plaisas. Ja vienkārši uzklāsi tām špakteli, pēc kāda laika tās parādīsies no jauna, tāpēc izmanto arī sietlenti, kas ir daudz plānāka un stiprāka par parasto līmlenti. Visā plaisas garumā izgriez "V" veida rievu ar papīra nazi. Piepildi to ar špakteli, ļauj nožūt un noslīpē. Noklāj plaisu ar sietlenti un tai pāri klāj špakteli, ko pēc tam izsmērē 5–10 cm platumā abās lentes pusēs. Kad pirmā kārtā nožuvusi, klāj otro un trešo, izpludinot to aptuveni 20 cm platumā.

 

 

 

 

 

 

Traipi
Ja uz tavām sienām ir ūdens, krītiņu vai flomāsteru pēdas, parastā gruntskrāsa tās neslēps pilnībā noslēpt – pat uzklājot vairākas krāsas kārtas. Tev būs vajadzīga īpaša – traipus nosedzoša – gruntskrāsa. Lai sienas faktūra veidotos vienmērīga, uzklāj to ar krāsas rullīti.

Foto: Familyhandyman.com

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Uzņēmumi, saistīti ar raksta tematiku nozarē "Celtniecības un remonta darbi":