abc.lv skaitļos

Lietotāji online19
Aktīvie uzņēmumi25214
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Kā nodrošināties pret koksnes aizdegšanos? : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Kā nodrošināties pret koksnes aizdegšanos?

Kā nodrošināties pret koksnes aizdegšanos?
Publicitātes foto

Ir dažādi paņēmieni un pasākumi, kas atļauj nodrošināties pret koksnes aizdegšanos. Visvienkāršākie ir konstruktīvie pasākumi, kad koksni atdala no aizdegšanās avota ar gaisa šķirkārtas vai nedegoša un siltumu slikti vadoša materiāla kārtu.


Tomēr racionālāk ir konstruktīvu vai apdares  koksni piesūcināt ar antipirēniem – vielām, kas augstā temperatūrā kūst un veido uz konstrukcijas virsmas gaisu necaurlaidīgu pārklājumu vai izdala ūdeni, citi izdala nedegošu gāzi un aktīvi bremzē koksnes degšanu.  Līdz ar to  ar dažādiem paņēmieniem pārtraucot koksnes degšanas procesu.
 
Vēsturiski viens no pirmajiem antipirēniem bija ugunsaizsardzības krāsojumi, piemēram, šķīstošais stikls + kvarca smiltis, kas sakarstot kļūst irdens, porains un izplešas, nosedzot ugunij izplatības fronti.  Populāri ir boraks, amonija hlorīdi utt.  Ir ļoti svarīgi, lai antipirēnu sastāvos nebūtu  polibromātu (pentabromdifenīlēteri un oktabromdifenīlēteri), kas ir bīstami savienojumi cilvēka organismam.
 
Ļoti efektīvi antipirēni ir "INWOOD FIRE" un "INWOOD FIRE B". Šie antipirēni ir pieejami kā bezkrāsaini šķidrumi vai arī sarkanīgā krāsā, lai akcentētu apstrādes zonu. Augstas temperatūras iespaidā piesūcinājuma materiāls "INWOOD FIRE" veido plēves pārklājumu uz koksnes virsmas, kas tālāk temperatūras iespaidā pārvēršas sausā putu slānī un kavē liesmām piekļuvi koksnei.
 
Akcentēti ir jānorāda, ka jābūt pilnīgai pārliecībai par iegādātās produkcijas kvalitāti un atbilstību norādītajai ugunsreakcijas klasei. "Vincents Polyline" antipirēni ir testēti uz ugunsreakcijas klasi saskaņā ar LVS NE 13501 un atbilst C-s2,d0 un B-s1,d0  ugunsdrošības eiroklasei. Salīdzināšanai – ar antipirēniem neapstrādāta koksne atbilst D ugunsreakcijas eiroklasei.

Tāpat "INWOOD FIRE" atbilst visām Eiropas normatīvo dokumentu prasībām, tas nesamazina koksnes mehānisko stiprību un neizraisa arī metālu koroziju. Materiāla patēriņš vidēji ir ap 300 g/m2.


SIA "Vincents Polyline"
Kalngale, Cīruļu 29, Carnikavas n.
Banner 280x280
Tālrunis 67903272
E-pasts: polyline@polyline.vincents.lv

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai