abc.lv skaitļos

Lietotāji online55
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1278
Ekspertu atbildes3041
Kā no vecām durvīm uztaisīt galdu? : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Kā no vecām durvīm uztaisīt galdu?

Kā no vecām durvīm uztaisīt galdu?
Vai arī tavos bēniņos atrodams kalns ar sadzīves priekšmetiem un krāmiem, kas savu laiku jau nokalpojuši? Nesteidzies veikt lielo tīrīšanu, lai no šīm lietām atbrīvotos! Piešķir tām otru dzīvi, izveidojot unikālu dizaina priekšmetu. No vecām stikla durvīm tu vari radīt galdu, kas lieliski papildinās tavu interjeru.





Lai izveidotu galda pamatni, tev būs nepieciešamas koka durvis ar stikla elementiem un tam piemērotas kājas. Ja mājās nevienas neizmantotas durvis neatrodas, vari tās lēti iegādāties dažādos krāmu tirdziņos vai sludinājumu portālos. Arī savai gaumei atbilstošas galda kājas vari piemeklēt, izjaucot kādu mēbeli, kurai trūkst pielietojuma, vai arī, izveidojot tās no koka. Tāpat tev vajadzēs stikla krāsu, krāsas aerosola baloniņu, koka līmi un skrūves.














Iesākumā rūpīgi notīri durvju stiklus, atbrīvojot tos no traipiem un putekļiem, kas varētu atstāt nevēlamus traipus. Kad tas paveikts, klāj uz tiem stiklam paredzēto krāsu. Toņus vari izraudzīties pēc patikas un vēlamā rezultāta – tavs jaunais galds var mirdzēt visās varavīksnes krāsās vai arī tikt īpaši pielāgots noteiktai toņu gammai. Klāj krāsu uz tās stikla daļas, kuru esi iecerējis izmantot kā galda apakšu. Kad esi nokrāsojis stiklu savos izvēlētajos toņos, ļauj krāsai nožūt 24 stundas.
Kad krāsa nožuvusi, vari pievienot savam topošajam galdam kājas – šim nolūkam tev būs nepieciešamas skrūves un stiprinājumi. Izvēlies kāju garumu atkarībā no tā, kādam mērķim plāno jauno mēbeli izmantot – ar garākām kājām tas būs lielisks ēdamgalds, spēļu vieta vai rakstāmgalds, savukārt ar īsākām veidos lielisku un oriģinālu kafijas galdiņu, pie kura nesteidzīgi izbaudīt rītu. Neaizmirsti, ka kājām noteikti jābūt precīzi vienāda garuma. Ja izmanto kādas vecas mēbeles kājas, tam nevajadzētu radīt problēmas, taču, ja veido tās pats, tad pievērs tam īpašu uzmanību! Apgriez galdu ar apakšējo daļu uz augšu un pievieno kājas ar kokam paredzēto līmi. Pēc tam fiksē tās ar skrūvēm. Pārbaudi, vai kājas veido taisnu leņķi attiecībā pret galda virsmu. Ja nepieciešams noregulē skrūves. Līdzko līme ir nožuvusi, apgriez galdu otrādāk un pārbaudi, vai tas ir stabils, novietojot to uz līdzenas virsmas.

Tavās izvēlētajās durvīs noteikti atrodama arī vieta, kur iepriekš bijis durvju rokturis. Pielāgo tāda paša izmēra un formas aplīti no koka, lai to aizpildītu. Tāpat rīkojies, ja durvīs atrodami kādi citi caurumi. Līdzko aizpildītā vieta nožuvusi, noslīpē to.

Izmanto krāsošanas līmlenti, lai nosegtu nokrāsotos stiklus un nopūt galdu ar krāsas aerosolu divās kārtās. Ja nepieciešams, to pašu izdari arī ar galda kājām. Taču, ja esi izmantojis jau gatavas kājas, vari atstāt tās tādas kā ir, piešķirot savam galdam viegli veclaicīgu un "nobružātu" izskatu.

Kad galds ir pilnīgi nožuvis, noņem līmlenti, notīri stiklu un novieto savu unikālo interjera elementu, kur vien vēlies! Nokrāsotais stikls saules gaismā atspīdēs uz zemes, radot skaistu krāsu spēli. Ja vēlies izmantot to kā pusdienu galdu, neaizmirsti tam uzlikt stikla virskārtu vai izturīgus paliktnīšus, ko nepieciešamības gadījumā iespējams noņemt un atkal uzlikt.




Attēli: abc.lv redakcija
 

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai