abc.lv skaitļos

Lietotāji online58
Aktīvie uzņēmumi25214
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Kā no stikla pudeles izgatavot lampiņu? : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Kā no stikla pudeles izgatavot lampiņu?

Kā no stikla pudeles izgatavot lampiņu?

Vasara ir īstais laiks, lai siltajos vakaros baudītu romantisku atmosfēru sveču gaismā. Tomēr, ja vakara gaitā vēlies ienest jaunas vēsmas, sveču vietā izmanto no pudeles gatavotu lampu. Tā nodrošinās nelielu gaismiņu, turklāt nenodzisīs pie lielākas vēja pūsmas.

Tev būs nepieciešams:

  • stikla pudeles;
  • eglīšu lampiņas;
  • dimanta kroņurbis;
  • 150.grauda smilšpapīrs;
  • māls;
  • gumijas blīve;
  • marķieris;
  • ūdens;
  • mitra drāniņa.

Lampai nepieciešams statīvs, tāpēc sameklē tukšu stikla pudeli. Ja vēlies vairākas lampiņas, sameklē apmēram trīs pudeles. Vari izmantot vienādas vai atšķirīga lieluma un krāsas pudeles.

 

 

 

 

Lai neaizēnotu gaismu, rūpīgi noņem pudeļu etiķetes. Vispirms tās kārtīgi izmērcē ūdenī, lai papīrs viegli lobītos un uz stikla nepaliktu līme.

 

 

 

 

Kad esi noņēmis etiķetes, nomazgā pudeles gan no ārpuses, gan iekšpuses. Pēc tam tās kārtīgi noslauki. Ja nevari izslaucīt pudeļu iekšpusi, ļauj tām nožūt.

 

 

 

 

 

Ar marķieri atzīmē vietu, kur atradīsies lampiņas vads. Tā kā to nav paredzēts rādīt apkārtējiem, cauruma vietu izvēlies pudeles apakšpusē.

 

 

 

 

Tā kā caurums būs jāveido stiklā, izmanto diametrā nelielu kroņurbi slapjai urbšanai. Tam vajadzētu būt tik lielam, lai pa izurbto caurumu var viegli izvilkt vadu.

 

 

 

 

Lai urbšanas process būtu vieglāks, sagatavo mālu. No tā izveido pankūciņu un novieto uz pudeles atzīmētajā vietā. Urbjot laiku pa laikam uz urbjamās vietas nepieciešams uzliet nedaudz ūdeni. Darbojies lēnām un ļoti uzmanīgi.

Kad esi izurbis caurumu, vēlreiz nomazgā pudeli, lai atbrīvotos no māla pārpalikumiem un stikla putekļiem.

 

Lai izurbtā cauruma malas būtu gludas un novērstu savainošanās risku, ar smilšpapīru uzmanīgi nopulē asās malas. Pēc tam pudeli noslauki ar mitru drāniņu.

 

 

 

 

 

Jebkuras lampas galvenā sastāvdaļa ir spuldze, tāpēc arī tev būs nepieciešams gaismas avots. Pudelei vislabāk noderēs eglīšu lampiņas. Vienkrāsainas vai daudzkrāsainas – tas atkarīgs tikai no tevis un lampas izmantošanas mērķa.

 

 

 

Pa izurbto caurumu pudelē uzmanīgi ieliec lampiņas, bet vadus atstāj ārā.

 

 

 

 

 

Lai gan tas nav obligāti nepieciešams, izurbtajā caurumā vari ievietot gumijas blīvi. Tā aizsargās cauruma malas no nejaušiem, mehāniskiem bojājumiem, kā arī uzlabos lampas kopējo izskatu.

Vispirms caur blīvi izvelc vadus un tikai tad to uzmanīgi piestiprini pudelei.

 

 

 

Kad esi izpildījis visas norādes, pieslēdz lampiņu elektrībai un baudi patīkamu, romantisku atmosfēru!

 

 

 

Foto: www.remontbp.com

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai